Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dömötör Csaba pert nyert Czeglédy Csaba ellen

kombó

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán számolt be arról, hogy megnyerte azt a pert, amit az ellenzék szombathelyi jelöltje indított ellene. Czeglédy Csaba nem hagyta szó nélkül Dömötör Csaba bejelentését, a Facebookon válaszolt az államtitkárnak.

Dömötör Csaba a közösségi oldalán azt írta, a pert Czeglédy Csaba indította ellene, mert sérelmezte, hogy egy tévéműsorban arról beszélt, diákok és nyugdíjasok megkárosításával gyanúsítják.

A Kúria ítéletében megerősítette, hogy amit mondtam, megfelel a valóságnak. Kiemelte azt is, hogy tudomása van arról, hogy Czeglédy Csaba cége, a Human Operator Zrt. felszámolás alá került, ezért a bérek ezen okból sem lettek kifizetve, azaz Czeglédy Csaba kárt okozott a diákoknak és a nyugdíjasoknak. Fontos körülmény, hogy a kormány és az Országgyűlés döntése nyomán már kártalanításra is sor került

– közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba szerint az sem mellékes, hogy 2017-ben Czeglédy Csabát költségvetési csalás elkövetésével meggyanúsították, ezért kényszerintézkedésként börtönbe is került, büntetőeljárása pedig jelenleg is folyamatban van a Kecskeméti Törvényszéken.

S hogy mi a baloldal viszonya ehhez az adóbűnözőhöz, akit korábban egy másik ügyben egyszer már elítéltek? Mit gondolnak róla ők, akik magukat a »Tiszták koalíciójának« nevezik? Hát, őt indítják egyéni képviselőjelöltként Szombathelyen. Adóbűnözőkkel a tiszta közéletért, Gyurcsány Ferenc árnyékában és választási listáján... Mit is mondhatnánk erre? Magyarország ennél jobb baloldalt érdemel

– fejtette ki az államtitkár.

Hollik Istán, a Fidesz kommunikációs igazgatója is megjelent a hozzászólók között Dömötör Csaba közösségi oldalán, és azt írta:

Akiről a bíróság egyszer kimondta, hogy bűnöző, az bizony az. Még ha ő Gyurcsány Ferenc bizalmasa is!

Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szintén reagált, röviden úgy fogalmazott:

Így kell! Nem szabad hagyni magunkat!

Ám Czeglédy Csaba sem hagyta magát, ő is megjelent Dömötör Csaba oldalán, és az államtitkárnak üzenve azt írta, „aljas hazugság”, hogy diákok és nyugdíjasok megkárosításával gyanúsítják. „Persze téged pont azért tartanak, hogy hazudozzál” – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Czeglédy Csaba szerint soha nem merült fel, és soha semmilyen eljárás nem indult ellene amiatt, hogy munkavállalókat szándékosan vagy akár gondatlanul megkárosította volna.

Nem véletlenül adott nekem igazat még elsőfokon az ügyet legalaposabban körbejáró Fővárosi Törvényszék. A Kúria pedig hasonló ügyekben volt, hogy nekem adott igazat, volt, hogy nektek. A cégem számláit pont az általatok kézivezérelt NAV zárolta, ezért fordulhatott elő, hogy közel 400 fő nem lett időben kifizetve, de még a zárolás előtt kifizettünk 4000 fő munkavállalót. Egyet megígérhetek: ellenetek nem lesznek koncepciós eljárások. Jogállami keretek között lesztek áprilist követően felelősségre vonva

– fogalmazott Czeglédy Csaba. A HírTV egyik helyreigazítását is megosztotta az ügyével kapcsolatban.

(Borítókép: Dömötör Csaba és Czeglédy Csaba. Fotó: Koszticsák Szilárd / Balogh Zoltán / MTI)