Hungary

Edzeni szeretne? Keresse fel a testépítők Wikipédiáját

Az alábbi, ingyenesen használható weboldalon célzottan lehet keresni testgyakorlatokat a különböző izomcsoportok fejlesztésére, ráadásul eltérő edzettségi szinteken.

Testépítésre vagy csak egyszerű testedzésre igen nagy szüksége van manapság az embernek. Az sem probléma, ha nem tud eljárni otthonról, sok hasznos gyakorlat található ugyanis az interneten. Nem olyan egyszerű viszont a célzott gyakorlatok keresése egyes izomcsoportokra, és a MuscleWiki nevű weboldal éppen ebben az esetben segítene.

Ezt a website-ot nyugodtan nevezhetjük a testépítők Wikipédiájának, ugyanis különböző típusú gyakorlatokat fog össze, amelyek szinte minden testrészt érintenek. Nemtől függően kiválasztható az az izmot, amelyiket edzeni szeretnénk, és ezután megfelelő útmutatókat, sőt videós oktatóanyagokat kapunk. Évekkel korábban már írtunk erről az oldalról, azonban azóta több ráncfelvarrást is kapott, úgyhogy úgy gondoljuk, érdemes visszatérni rá.

Az oldal használata igazán egyszerű, és ami a lényeg, a rengeteg nyelv mellett magyarul is elérhető (igaz, néha kicsit döcögős a fordítás). Kezdésnek ki kell választani a nemünket, majd az emberi testet mutató ábrán be kell jelölni az erősíteni kívánt izomcsoportot. A következő oldalon elolvashatjuk az izom nevét, sőt ha akarjuk, részletes leírást is kapunk a működéséről.

©

Ennél azonban fontosabbak a gyakorlatok, amelyek mellé videós segítséget is kapunk: ez két irányból is mutatja a helyes tartást, beleértve a súlyzókét és egyéb tornaszerekét. A videó alatt lépésről lépésre elolvashatjuk, hogyan kell szabályosan végrehajtani a mozdulatokat. A gyakorlatok általában kezdő szintről indulnak, de azért középfokúakat is találunk a kínálatban. Olyan gyakorlatok is szép számmal vannak, amelyekhez nincsen szükség semmiféle segédeszközre, a saját testünk jelenti az „ellensúlyt”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Atalanta wants to buy Demiral from Juventus at the request of Gasperini. Negotiations are underway with Turk's agents
Sulscher about the Monitor Lizard: I am very happy, Manchester United have been following him for a long time. We will have more options for the game
Juventus is discussing the transfer of 19-year-old Caio Jorge from Santos. His contract will expire at the end of the year
Roma rents Shomurodov with a mandatory purchase for 16-18 million euros. Contract - until 2026
Milan is ready to extend the contract with Kier until 2023
Chelsea and Kunde agreed on a salary of 4 million euros plus bonuses
Overmars about Onan: There have been no contacts with Lyon for a week. There were no problems with Arsenal at all