Hungary

Egy hajszál választja el a forintot a történelmi mélyponttól, és eddig az MNB sem tudott segíteni

Az egyhetes betéti tender kamata lesz igazán fontos, nem az alapkamat – figyelmeztetett nemrég az MNB. Most döntöttek az egyhetes betét kamatáról, de a forint ennek ellenére is alig jutott a 369-es szint alá.

A Magyar Nemzeti Bank már korábban jelezte, hogy nem arra kell igazán figyelni, milyen kamatkondíciókat határoz meg a Monetáris Tanács, hanem azt, hogy az igazgatóság milyen kamatot ad meg az egyhetes betéti tenderre. Most meghozták a döntést: nem változott az egyhetes betét kamata, 0,75 százalékos maradt.

Ez azt jelenti, hogy az egyhetes betétet már hatodik hete az alapkamattól elszakított kamaton fogadja be az MNB – a szeptemberi döntés a piaci szereplők véleménye szerint burkolt kamatemelés volt, hogy 0,15 százalékkal az alapkamat fölé vitték ezt a mutatót.

A forintárfolyam érdemben nem változott a döntés után.

A reggeli kisebb erősödés eltűnt a tőzsdenyitás után, a nap jelentős részében 368,5-369 forint között mozgott egy euró ára, a napi mélypont eddig 369,1 volt.

Ez egy hajszálra van a történelmi mélyponttól: április 1-jén rövid időre 369,5 forintba került egy euró. A rövid mozgásokat kiszűrő mutató, a napi középárfolyam szerdán már rosszabb volt az április 1-jinél, 367,04, a csütörtöki ennél is rosszabb lehet, ha nem lesz nagy változás a nap második felében.

Football news:

Modric on Real Madrid: We are missing just a little bit. We will get better and have a good season
Joel Matip: Atalanta is a threat to any team in Europe
Zidane on Real Madrid without Ramos: We must correct the statistics of games without him. We understand how difficult it will be
Pep Guardiola: Manchester City are not obsessed with the Champions League. We want to perform as well as possible
Lazio may sell Alberto due to criticism of the club. Juve, Inter and Everton are Interested in the midfielder
Messi is getting old. Barcelona must think about the future. That’O suggested Catalans sign Mbappe and Mukoko
Hans-Dieter flick: it can be very uncomfortable To play against Salzburg