Hungary

Egy tévedés miatt ült öt évet a börtönben egy szamoai férfi

A 45 éves Sio Agafilinak 2015-ben kellett volna szabadulnia a börtönből, azonban ezután még majdnem öt évet ült. A tévedés akkor derült ki, amikor nemrég bíróság elé állt, írja a Guardian.

A férfit még 2008 novemberében ítélték el lopás és betörés miatt, akkor hét évet kapott. Aztán 2008 decemberében egy másik ügyben ötéves börtönbüntetést Még ő maga is abban a hitben volt, hogy egymás után kell letöltenie a büntetéseket, és nem párhuzamosan, vagyis tizenhét évet kell börtönben töltenie. Mint kiderült, nem így volt. "Senki sem mondta, hogy mikor szabadulhatok, csak annyit tudtam, hogy le kell ülnöm a büntetésemet" - idézik a férfit. 

A tévedésre úgy derült fény, hogy a férfinak ismét bíróság elé kellett állnia, ezúttal azért, mert a gyanú szerint a tanumalalai börtönből több rabtársával együtt szökést kísérelt meg, és eközben bántalmazást követett el. Emiatt most óvadék ellenében szabadlábra helyezték. 

A férfi ügyvédje egy helyi lapnak elmondta, hogy jogi lépéseket fontolgatnak a történtek miatt, ráadásul felmerül a gyanú, hogy más bebörtönzött emberek is hasonló helyzetben vannak. 

Football news:

Perisic's goal proves more clearly than any other that Barcelona is no longer the same. All froze on place, and Semedu shoved the ball Roberto (and his immediately ate)
Barcelona conceded 5 goals in a Champions League match for the first time in history
Bayern have scored 36 goals for the season in the Champions League. This is their record
Mueller came in 3rd place for goals scored in the knockout stages of the Champions League. Only Messi and Ronaldo have more
Messi beat Raul to 4th place in the Champions League
Barcelona conceded 4 goals per half in the Champions League for the first time in history
Messi is playing the 23rd match in the 1/4 final of the Champions League. This is a tournament record