Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Egymást vádolja Dobrev és Márki-Zay, hogy a fideszesek rá szavaznak

Magyar György szerint a jelenség nem mondható általánosnak, de érkeztek már jelzések a sátrakból.

A DK miniszterelnök-jelöltje azt mondta, több tucat panasz érkezett a pártjához, miszerint fideszesek szavaznak Márki-Zay Péterre. Dobrev Klára már csütörtökön is arról beszélt, hogy olyan bejelentések érkeznek hozzájuk, miszerint fideszesek mennek a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének a neve mellé biggyeszteni az x-et a szavazólapokon. „Kis városokból, különösen Budapesten kívülről jönnek az ilyen információk. Budapestről ugye ezt észre se vennék az emberek, de egy kisebb településeken észreveszik” – vélekedett a miniszterelnök-jelölt az ATV Híradójának nyilatkozva.

Márki-Zay Péter egy miskolci kampányeseményén kiemelte, hogy neki nem Dobrev Klára, hanem Orbán Viktor az ellenfele. Az MMM jelöltje szerint a külső tényezők éppen az ellenfelének kedvezhetnek.

Ne becsüljék le azokat az óriási erőket, akik ebben a gigászi küzdelemben, amikor mi Magyarországot az elmúlt 30 év minden gyűlöletétől, minden korrupciójától és minden butaságától meg akarjuk szabadítani, a másik oldalon mozgolódnak

- mondta Márki-Zay Péter.

A talpon maradt jelöltek egyaránt vádolták már egymást azzal, hogy a Fidesz a másik javára mozgósít. A Civil Választási Bizottság elnöke kiemelte, ők nem politizálnak, csak az előválasztást segítik. Magyar György azt is hozzátette: nem mondható általánosnak, de érkeztek már jelzések és észrevételek a sátrakból.

Személyes tapasztalás is volt arra nézve, hogy aki eljött választani, választott, fotót készített a saját szavazásáról, a másik vele járó fiatalember külső fotót készített, hogy a helyszín is azonosítható legyen, ebből aztán mindenki olyan következtetést von le, amilyet akar

– árulta el Magyar György.

Az ATV Híradó által megkérdezett, a budapesti sátrakban dolgozó biztosok és aktivisták nem tapasztaltak még fideszes mozgósítást személyesen, ránézésre ugyanis nehezen mérhető a pártszimpátia.