Hungary

Élelem és víz nélkül hagyta a kölyökkutyáját egy várpalotai pár

A szomszédok mentették meg annak a kiskutyának az életét, akit magára hagytak gazdái a bezárt lakásban. Az ügyben állatkínzás miatt indult eljárás két ember ellen. 

Az 51 éves férfi és 38 éves élettársa tavaly áprilisban magukhoz vettek várpalotai társasházi lakásukba egy kölyökkutyát. Két hónappal később azonban sietve elköltöztek, a kulcsra zárt lakásban pedig élelem és víz nélkül hátrahagyták az akkor három hónapos kiskutyát.

A társasház lakói meghallották a kis állat hangos ugatását. Szóltak a ház gondnokának, akinek volt a lakáshoz pótkulcsa. Bement és megtalálta az állatot. Mivel a kutya tulajdonosait nem tudták elérni, az ebet menhelyre vitték.

A vádlottak nem törődtek az állat sorsával. A 38 éves nő csak több mint fél év múltán érdeklődött a társasház tulajdonosánál a kutyával kapcsolatban, amely élelem és víz nélkül egy héten belül elpusztulhatott volna.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben elzárás, míg a nővel szemben közérdekű munka kiszabására indítványozta a Veszprémi Járásbíróságon.

Football news:

Director of Milan Maldini: I learned about the Super League on Sunday, everything was decided at a higher level
Goat Hennes VIII, former mascot of Cologne, died
Frappar will be the first female referee at the men's Euro. Karasev and the Argentine Rapalini are among the 19 main referees
Co-owner of Manchester United: We believe that the pyramid of European football should become more stable, but we agree that the Super League is not suitable for this
Valverde tested positive for COVID-19. Real Madrid play Chelsea on April 27
Frolov pulled out the Wings in the final: he came out under the penalty and took the panenka!
Coach Sassuolo De Dzerbi on Super League: It's as if the son of a worker could not dream of a career as a doctor