Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Életmentő funkció jön az Apple Watch-ba

A WWDC 2022-n bejelentett watchOS 9-ben még fejlettebbé válik a rendszer, sok esetben eddig is életmentőnek bizonyult szívritmus-figyelése.

Az Apple Watch már most is képes arra, hogy jelezze azokat az esetleges szívverés-rendellenességeket, amelyek pitvarfibrillációra utalnak. (A pitvarfibrilláció – AFib – során a szívpitvarok fala már nem szabályosan húzódik össze, hanem valamiféle remegő mozgást végez, és ennek következtében a vér áramlása lelassul bennük. Ilyenkor a kamrák is szabálytalan ritmusban húzódnak össze, ezért szabálytalanná válik a szívverés.) Minthogy a hosszabb ideig fennálló, kezeletlen pitvarfibrilláció akár életveszélyes is lehet, egy igazán hasznos funkcióról van szó.

Erre a veszélyes jelenségre tehát már eddig is figyelmeztetett Apple okosórája, azonban az idei fejlesztői konferenciáján bejelentett watchOS 9-ben a felhasználó már hetente kaphat értesítést arról, hogy mennyi ideig tartott az esetleges AFib.

©

Ha bekapcsolja az AFib History funkciót, fontos információkhoz férhet hozzá, beleértve annak becslését, hogy milyen gyakran mutatja a szívritmusa az AFib jeleit. A Health (Egészség) alkalmazásban majd azt is meg lehet nézni, hogy miként hagynak a szívritmusra különféle tényezők, például a testmozgás, az alvás vagy az alkoholfogyasztás.

A felhasználók akár egy PDF fájlt is letölthetnek az AFib és az életmódbeli tényezők részletes elemzésével, és ezt mgoszthatják az orvosukkal. Az AFib History funkció, amit egyébként az FDA (az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala) is jóváhagyott, szeptembertől lesz elérhető a watchOS 9 nyilvános kiadásában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.