Hungary

Elindult a világ első teljesen 5G hálózata

A világon elsőként az amerikai T-Mobile tette meg azt a nagy lépést, hogy az Egyesült Államokban az országos 5G hálózatát új generációs berendezésekkel szolgálja ki. Mint azt korábban megírtuk, az 5G bevezetése két nagyon fontos lépésből áll, és a mobilszolgáltatók többsége még vegyesen használ 4G és 5G rendszereket.

Első lépésként mindenki a rádiós egységeket cserélte le, vagy frissítette, hogy azok képesek legyenek az 5G-nek kiosztott frekvenciatartományokban működni, így tett hazánkban is a Telekom és a Vodafone az 5G-vel lefedett területeken. Ezek a rádiós egységek viszont még a 4G LTE hálózat belső rendszereire, annak a magjára támaszkodnak. Az utóbbit cserélte le a T-Mobile USA 5G-re.

A közzétett térképeik alapján elég jó 5G lefedettséget biztosítanak az ügyfeleiknek: 7500 településen 250 millió embert ér majd el az új hálózat.

Ennek a fejlesztésnek hála elvileg 40 százalékkal csökkent a hálózat válaszideje, és további 20-30 százalékkal nőtt az amúgy is jó letöltési és feltöltési sebesség. Emellett a telefonok akkuját is kíméli az új hálózat, ha azok is képesek tisztán 5G-n működni. Hogy minden felhasználói eszköz rendesen működjön, a T-Mobile egy ideig párhuzamosan működteti a teljesen 5G és a vegyesen 4G-5G rendszereit.

VentureBeat

Football news:

Granada's sponsor posted a picture of Joao Felix's heat map in the form of a penis after 1-6 with Atletico. Andalusians demand an apology
Safonov, Chalov and Magkeev were called up to the Russian U21 team for the matches against Estonia and Latvia
Khabib was ranked seventh in the ranking of the best-selling athletes of 2020. First place for Messi, second — for Ronaldo
Dzeko to the Juventus referee: it's always the same with them
Rhodri about 2:5 with Leicester: they were lucky. Football was unfair to Manchester City
Koeman changed the Barca scheme: it seems that the attacking stars and Frankie De Jong have become more comfortable (but we will not overestimate the result)
Stefano Pioli: I Am happy with Tonali and Braim's performance. They can help Milan a lot