Hungary

Elmenekült Kínából a kémszolgálat egyik csúcsvezetője: fordulat várható a koronavírus eredetének ügyében?

Nyugatra szökhetett a kínai hírszerzés egyik fontos vezetője és állítólag információkat is szolgáltatott a koronavírus eredetéről – írja az ausztrál News hírportál kínai antikommunista médiaoldalakra hivatkozva.

Elmenekült Kínából a kémszolgálat egyik csúcsvezetője: fordulat várható a koronavírus eredetének ügyében?

Fotó: pixabay.com

A Portfolio által idézett források szerint Tung Csing-vej, az Állambiztonsági Minisztérium miniszter-helyettese állítólag február 10-én repült titokban Hongkongból az Egyesült Államokba lányával együtt.

A híresztelések szerint

információkat szolgáltathatott az amerikaiaknak a Vuhani Virológiai Intézet kapcsán, amely az utóbbi időben a koronavírus eredetével kapcsolatos elméletek középpontjába került.

Ha a hírek igazak, akkor Tung Csing-vej lenne a valaha volt legmagasabb rangú disszidens a Kínai Népköztársaságból. Korábban egyébként az Állambiztonsági Minisztérium elhárítási vezetőjeként dolgozott, az ő hatáskörébe tartoztak a koronavírusról szóló korai patogén tanulmányok, a vírus várható terjedési modellje, illetve nyilvántartások azokról a szervezetekről, amelyek a kutatást finanszírozták.

Az utóbbi hetekben egyre több nyugati ország követelte, hogy Kína folytasson le átfogó vizsgálatot a koronavírus eredetének felkutatására. Ezzel párhuzamosan egyre erősödött az az elmélet is, miszerint a vírus a vuhani laborból szabadulhatott ki.

A laborból származás elméletének mostani erősödése mögött az állhat, hogy a vuhani virológiai labor három munkatársa is úgy megbetegedett 2019 novemberében, hogy kórházi kezelésre szorultak. Emellett a brit hírszerzés is elképzelhetőnek nevezte a laboratóriumi eredetet, valamint Joe Biden amerikai elnök is utasítást adott az amerikai hírszerzés számára, hogy vizsgálják meg, laborból származhat, vagy természetes úton fejlődhetett ki a vírus.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: pixabay.com

Football news:

The more the fly spins in the web, the more entangled it becomes. Here is how Belarusian officials and coaches persuaded the athlete to go home
Ronaldinho on Messi's victory at the Copa America: This is the only thing that he lacked. I am very happy for him
Mikel Arteta: Jaka stays. He is a key Arsenal player
Parti injured his ankle in a friendly game with Chelsea. Arsenal midfielder will be examined tomorrow
Umtiti agrees to leave Barca, but only to a club from the Champions League or claiming the title
Sassuolo is ready to give Locatelli to Juve on loan for 5 million euros with an obligation to buy out at least 30 million
Sofia Pozdnyakova: It's more fun with the audience, the excitement wakes up. But we do not have such a popular sport as football or figure skating. We are used to it