Hungary

Elon Musk rejtélyes üzemet épít Texasban, amit nem lehetett tovább titkolni

A Tesla azt tervezi, hogy egy újabb ipari létesítményt épít a texasi Gigagyára mellé, azonban az új projekt célja egyelőre ismeretlen.

Elon Musk újabb különös projektre készül, most a texasi Austinban található Tesla Gigagyár mellett. Az Austin Business Journal című lap számolt be arról, hogy a Tesla hivatalos dokumentumokat nyújtott be a városvezetésnek, melyek alapján a cég egy új ipari létesítményt építene a gyár mellett. A projekt célja azonban egyelőre ismeretlen – írja a Mining.com.

Azt viszont lehet tudni, hogy a terv neve Bobcat Project, viszont se a várost képviselő hatóságok, se a Tesla nem kommentálta a helyi lap arra vonatkozó megkereséseit, hogy mégis mit takar a nagy terv. A városvezetés részéről mindössze annyi információt lehetett megtudni, hogy a Tesla már tavaly óta helyreállítási munkálatokat végez az austini Gigagyár közelében, annak érdekében, hogy felszámolja a területen a bányászati műveleteket.

Elon Musk újabb különös húzásra készülForrás: AFP/Str

Úgy tűnik tehát, hogy már tavaly elkezdte a Tesla felszabadítani a gyár körüli területet, és egyes források szerint a SpaceX számára épülhet majd valami. Az austini Gigagyár egyébként az idei év végére lehet teljesen üzemképes a Tesla tervei szerint, és a létesítmény várhatóan olyan modelleket gyárt majd, mint a Model X, a Model Y, valamint a Cybertruck és a Semi.

Musk idén egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a texasi gyárnak még több mint 10.000 dolgozóra van szüksége 2022-ig. Közben a Tesla Berlinben is épít egy Gigagyárat, és Sanghajban is felpörgetnék a termelést.

Football news:

England will do their hair like Foden if they win the Euro
Manchester United are ready to trade Pogba for Varane. Real Madrid want to sell the defender to sign Mbappe or Holand
The participation of Muller and Hummels in the match against Hungary is questionable due to knee injuries
Neuer will wear an LGBT armband for the match against Hungary
Chalhanoglu will sign a 3-year contract with Inter with a salary of 5 million euros. Medical check-up-tomorrow
Donnarumma passes medical for PSG in Rome
The sad story of the coach who led Denmark to Euro 1992 gold. He did not wait for recognition at home