Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Eltűnt az oroszok rettegett tengeralattjárója, ami atombombát is képes kilőni

A NATO szerint már nincs az északi-sarki bázison a Belgorod orosz tengeralattjáró, ami az atomtöltetével 480 méteres radioaktív szökőárt képes a tengerparti településekre szabadítani.

A NATO nemrég arra figyelmeztette szövetségeseit, hogy eltűnt a sarkköri bázisról a Belgorod nevű atommeghajtású tengeralattjáró. A szervezet szerint – amelynek jelentése az olasz sajtóban szivárgott ki – a Kara-tenger felé tarthat, hogy kipróbálja a Poszeidon nevű atomfegyverét – írta meg a Daily Mail.

A Poszeidon egy olyan drón, ami állítólag hatalmas távolságokat képes a víz alatt megtenni, és amit arra terveztek, hogy a part közelben felrobbanva több mint 480 méter magas radioaktív szőkőárt szabadítson a part menti városokra. Ha sikerül a teszt, akkor azt Putyin a Nyugat zsarolására használhatja fel a sikertelen ukrajnai háborúja miatt.

Italy’s La Repubblica reports that NATO has sent an intelligence warning to its allies claiming the Russian K329 Belgorod nuclear submarine has been mobilized, located somewhere in the Arctic Sea, fearing the Submarine is looking to test the Status-6 “doomsday” nuclear weapon. pic.twitter.com/Q1I216dly4

— Jackson Hinkle �������� (@jacksonhinklle) October 2, 2022

A Belgorodot nemrég összefüggésbe hozták az Északi Áramlat gázvezeték ellen elkövetett robbantással is, mivel a fedélzetén olyan szerkezeteket is hordoz, amelyek képesek támadást intézni a tenger alatt futó infrastruktúra ellen. Ugyanakkor – teszi hozzá a lap – ez nem valószínű, mert a tengeralattjáró a világ legnagyobb ilyen szerkezete (182 méter hozzú), így észrevétlenül aligha tudott volna ilyen akciót indítani.

A Belgorodot júliusban állította hadrendbe Oroszország.

Az értesülések szerint a tengeralattjáró akár 9600 km-t is képes megtenni, mielőtt felrobbantaná a nukleáris töltetet. Ez két megatonnás, vagyis 130-szor erősebb, mint amit Hiroshimára dobtak le. A Poszeidon a 200 km/h sebességet is elérheti a víz alatt. A Belgorod 120 napig képes elleni a víz alatt anélkül, hogy fel kellene mennie a felszínre.

A robbanófejet soha nem tesztelték a nemzetközi szabályozások miatt, így egy ilyen esemény rendkívül provokatív lépés lenne Oroszország részéről.

A katonai szakértők szerint nincs mód arra, hogy megállítsák az elindított Poszeidon drónt, ami akár 100 megatonnás töltetet is képes lenne magával vinni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.