Hungary

Emmi: Nem volt zaklatás az Operettszínházban

A minisztérium szerint nem nyert bizonyítást, hogy bármilyen zaklatás történt volna a Budapesti Operettszínházban.

A főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklatás történt volna - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.

Júniusban közölte az Emmi, hogy Kásler Miklós miniszter utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az intézményben kitört botrány tisztázásával kapcsolatban.

Az Index számolt be arról június elején, hogy megalázásra, zaklatásra panaszkodtak az Operettszínház volt munkatársai. Egy év alatt csak az adminisztrációs területről harmincnégy munkatárs mondott fel, pedig összesen nagyjából negyvenen dolgoznak ott – írta az egyik nyilatkozóra hivatkozva a portál. A megszólalók Kriza Zsigmond ügyvezető kommunikációs stílusát arrogánsnak és véleményesnek nevezték, valamint erősen szexistának.

A közlemény szerint a bizottság a főigazgató (Kiss-B. Atilla) meghallgatása után megvizsgálta a rendelkezésre álló dokumentumokat, és arra jutott, hogy a vezető elvárható gondossággal járt el: megtette a szükséges intézkedéseket, még független szakértőket is felkért az ügy kivizsgálására.

A minisztérium szerint a főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna.

Kriza egyébként februárban távozott az Operettszínháűzból, Kiss-B. ezt egy olyan közleményben jelentette be, amiben azt írta, hogy a színház „teljes arculatváltását és intézményi működési megújítását sikeresen levezénylő Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, feladatai eredményes lezárására és más irányú szakmai feladataira tekintettel, közös megegyezéssel távozik”.

Később azonban már arról beszélt a főigazgató a Hír Tv-nek, hogy "azt tudom mondani, hogy rávetült a gyanú árnyéka, és közös megegyezéssel megváltunk egymástól".

Football news:

Gundogan about the APL: It's hard to score 100 or 98 points every year, but we need to if we want to fight for all the titles
Havertz on Klopp: a Great coach. He has achieved a lot at Liverpool, but is hungry to win and wants to win even more
Zinedine Zidane: Real Madrid will have a chance to win trophies if we play as we did after the quarantine
Solskjaer on penalty: Tough decision. De Gea made an incredible save, but the rules are the rules
It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory