Hungary

Ez azonnal bejelez, ha más megkaparintja az ön jelszavát

Új funkciót kapott a LastPass nevű jelszókezelő szoftver: a megoldás folyamatosan figyel egy, a sötét webre és az internetre felkerülő bejelentkezési adatokat tömörítő adatbázist, és riasztja a felhasználót, ha az ő adatait is megtalálja benne.

A régóta az egyik legkedveltebb jelszókezelő szolgáltatásnak számító LastPass új funkciója proaktív módon képes megmondani, ha a felhasználó bejelentkezéshez használt adatai egy adatszivárgás során illetéktelen kezekbe kerülhettek. A LastPass még 2017-ben kötött partneri megállapodást a céggel, amely a sötét webet és általában véve az internetet figyeli, majd összegyűjti azokat a bejelentkezési adatokat, amiket egy adatszivárgás után közzétettek a kiberbűnözők.

Amennyiben a LastPass megtalálja a felhasználói adatait az adatbázisban, a szoftver azonnal figyelmeztetést küld, benne megüzenve, hogy melyik felhasználói fiókot érinti az adatlopás, így az illető azonnal le tudja cserélni a jelszavát.

A funkció csak a fizetős ügyfelek számára lesz elérhető.

Az ingyenes felhasználók pedig annak örülhetnek, hogy megújul a LastPass kinézete – a számítógépre szánt változatban már meg is történt a váltás, mobilra pedig a következő hetekben lesz elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Pep about 3:1 with Wolverhampton: Sometimes Manchester City enter the season quickly, sometimes they don't. We played well
Kevin de Bruyne: Wolverhampton have caused Manchester City problems before. I am glad that we played well
Stefano Pioli: Milan are confident, can grit their teeth and fight. Zlatan proves that he is a champion
Ibrahimovic on the Bologna double: If I was 20 years younger, I would have scored a couple more. But I'm not old
Cavani's entourage and Atletico discussed a two-year contract at a hotel meeting
Abramovich is suspected of secretly investing in players of other clubs
Ibrahimovic has scored 23 consecutive seasons at club level