Hungary

Fel fog jönni egy fontos kérdés az iPhone-on a következő iOS-verziónál

Az Apple ősszel érkező szoftvereinél minden felhasználó eldöntheti, hogy frissít az újabb, több funkcióval rendelkező változatra, vagy egy ideig még az előző kiadásnál marad.

Egy apró, de annál hasznosabb újítás is bekerül az Apple ősszel érkező szoftvereibe, így az iOS 15-be, illetve az iPadOS 15-be: a változtatás lényege, hogy a felhasználók (végre) eldönthetik, frissítenek-e az újabb rendszerkiadásra, vagy megmaradnak az előző, már megszokott programnál.

A ZDNet szerint ha a felhasználók nem frissítenek, úgy a továbbiakban is megkapják majd a korábbi szoftverhez tartozó biztonsági javításokat, de az még nem tisztázott, pontosan meddig. Az sem egyértelmű, hogy ha valaki esetleg mégis áttér az újabb kiadásra, lehetőség lesz-e visszaváltani az előzőre.

A változtatás igen hangsúlyos, ezzel ugyanis maga a felhasználó dönthet, él-e az új szoftver nyújtotta lehetőséggel, vagy egy ideig még a kiismert (és javított) programváltozattal dolgozik. Miközben az Apple a későbbiekben sem feledkezik meg róla, hiszen a szükséges javításokat ez esetben is megkapja.

A ZDNet szerint az okosórákhoz kitalált watchOS esetében nincs választási lehetőség, a hivatalos honlapon legalábbis nincs szó ilyen kitételről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Juventus does not want to extend the contract with Ronaldo because of the high salary. But this summer he will not leave
Khramtsov's gold is heroism: he fought at the Games with a broken arm. Victory of Maxim-in memory of mom
Kepa on the conflict with Sarri in the League Cup final: This is a huge misunderstanding. I didn't have an injury, I just wanted to buy time and help the team
Manchester United has agreed the transfer of Varane with Real Madrid for 41 million pounds, including bonuses
Newcastle want to sign Tuanzebe. Defender will leave Manchester United due to Varane's transfer
Former Juventus player Giovinco is close to moving to PAOK
Kepa pro Premier League: The hardest league for goalkeepers. But I quickly adapted