Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Felcsúton járt a budapesti amerikai nagykövet

David Pressman budapesti amerikai nagykövet a Twitteren számolt be arról, hogy a helyszínen nézte meg a Puskás Akadémia labdarúgócsapatának egyik mérkőzését.

Felcsútra látogatott nemrég David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, aki a helyszínen megtekintette a Puskás Akadémia egyik mérkőzését, és állítása szerint élvezte, amit látott.

A találkozó egyébként a Puskás Akadémia U14–Várda Labdarúgó Akadémia mérkőzés volt, amelyet a hazaiak nyertek meg 3–2-re múlt szerdán. A csapat ezzel a győzelemmel a második helyen áll tizenkét forduló után.

Enjoyed dropping by a Puskás Akadémia FC match in Felcsút - even on a rainy afternoon. Great to watch some top flight Hungarian football, especially as my collection of jerseys from across Hungary continues to grow! pic.twitter.com/TMtmHWmPBW

— Ambassador David Pressman (@USAmbHungary) November 27, 2022

David Pressman annak ellenére is jól érezte magát, hogy a környéken esős volt az idő, ám mint fogalmazott, így is jó volt, hogy élvonalbeli futballt láthatott. A bejegyzésből az is kiderült, hogy a látogatással tovább bővült a nagykövet magyar labdarúgómezekből álló kollekciója.

Szeptember óta van hivatalban

Mint megírtuk, az új budapesti amerikai nagykövet szeptemberben érkezett meg a fővárosba, és azóta már a magyar–ukrán határra is ellátogatott, valamint több magyar politikussal is találkozott. Karácsony Gergely főpolgármester egy bemutató beszélgetés keretében fogadta hivatalában az amerikai nagykövetet.

Varga Mihály pénzügyminiszter pár nappal később a Pénzügyminisztériumban fogadta David Pressmant, akivel a kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, az orosz–ukrán háború gazdasági hatásairól, valamint az adóügyi együttműködést érintő kérdésekről is tárgyaltak. Majd Varga Judit igazságügyi miniszternél is látogatást tett, végül Márki-Zay Péterrel találkozott, akit David Pressman és párja, Daniel Basila hívtak meg budapesti rezidenciájukon tartott fogadásra.

Nagy botrányt kavart azonban az amerikai nagykövet két magyar bíróval való találkozása, ami után a Kúria elnöke éles kritikát fogalmazott meg az Országos Bírói Tanáccsal szemben, míg a kormánypárti sajtóban a két bíró lemondását követelték.

David Pressmant később Varga Zs. András, a Kúria elnöke is hivatalában fogadta, melyről itt írtunk bővebben.