Hungary

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Egy szélsőjobboldali radikális csoport 11 tagjánál tartottak házkutatást, három különböző tartományban. A fegyverek mellett rengeteg kábítószer is előkerült.

Egy neonáci csoport felfegyverzett tagjainál razziázott a német rendőrség kedd hajnalban – írja a Reuters. A "Farkas Brigád 44" nevű szélsőjobboldali radikálisok 11 tagjánál tartottak házkutatást, három különböző tartományban található otthonaikban többek között számszeríjat, bozótvágót és késeket foglaltak le, amik horogkeresztekkel és más náci jelképekkel együtt kerültek elő. Az AFP képein emellett más lőfegyver és rengeteg kábítószer is látható, amiket ugyancsak a szélsőségeseknél találtak a hatóságok.

Nincs helye az országunkban egy gyűlölködő, a náci állam újrafelállítását propagáló csoportnak

– közölte Horst Seehofer német belügyminiszter a razzia kapcsán. A minisztérium közlése szerint a rasszista és antiszemita nézeteket valló csoport nyíltan vallotta céljának a demokratikus berendezkedés megdöntését.

A szélsőségesek által használt jelvény is tiltottnak számít Németországban. A 44-es szám a neonáci szimbolikában az abc 4. betűjére, a d-re utal. Jelentése Dirlewanger-brigád (Division Dirlewanger), egy emberiesség elleni bűneiről hírhedté vált II. világháborús náci katonai alakulatra utal, amely a keleti fronton civilek tízezreinek meggyilkolásáért volt felelős.

Football news:

Milan will announce the signing of Mandzukic and Tomori this week
Leonardo on Messi at PSG: We are not at the negotiating table, but the chair is reserved. Such a player is always on our lists
Leonardo on the contracts of Neymar and Mbappe: We are not going to beg them to stay. But I have a good feeling
Boca Juniors won the Diego Maradona Cup by beating Banfield on penalties
Man City, Barcelona and Bayern have congratulated Pep on his 50th birthday
Solskjaer parked the bus at Anfield, as Mourinho did. Ins about the match Liverpool - Manchester United
Liverpool dominated the first half-hour but did not exploit Pogba's weaknesses. Manchester United leveled the game and had the best moments