Hungary

Felfüggesztik az idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét egy fővárosi kórházban

A hosszú hétvégén több beteg koronavírustesztje pozitív lett az intézményben, ezért a tervezett idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggesztik az Amerikai úton. Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Facebook-oldalán osztotta meg a hírt hétfőn, a betegektől és a hozzátartozóktól türelmet, megértést kértek.

Sajnálatos módon, a hosszú hétvégén intézetünkben több betegünknél is koronavírus-fertőzést igazoltak az elvégzett szűrési célú tesztek. A kiszűrt betegeket elkülönítettük és a járványügyi protokolloknak megfelelően megtörtént a kontaktkutatás

– olvasható a tájékoztatásban. Hozzátették: a pozitív betegek mindegyike panasz- és tünetmentes. Mint írják, az érvényes eljárásrend szerint, mivel az érintett betegek már nem igényelnek idegsebészeti ellátást, van, akit visszahelyeznek „küldő intézményébe″, vannak, akik hazamehetnek. Azokat a betegeket, akik a kórházban maradnak, az eljárásrendnek megfelelő módon elkülönítik.

A jelenlegi helyzet megoldásáig intézetünk a tervezett (elektív) idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggeszti, természetesen az akut idegsebészeti feladatokat továbbra is ellátjuk. A már felvett, műtétre előkészített, negatív PCR-teszttel rendelkező betegek műtéteit a megfelelő izoláció megtartása mellett elvégezzük

– hangsúlyozták a bejegyzésben, majd hozzáfűzték azt is, hogy a mai napon (október 26.) életbe léptetett korlátozások nem érintik intézetük neurológiai, gyermek-idegsebészeti és járóbeteg-ellátási tevékenységét. 

Football news:

Maradona was buried near Buenos Aires next to his parents
Mourinho on Maradona: We can find his football on Google, but we won't find Diego there. I miss him
Fabio Capello: against such a mediocre Real Madrid, Inter could have played better
Ibrahimovic met with the Swedish national team coach in Milan
Тот Tottenham midfielder Winks scored from 49 yards. This is the 3rd result in the Europa League, all - in this draw
This miss will hurt all men: Molde player missed from half a meter and drove into the bar
Mikel Arteta: I am Very happy with Pepe's game against Molde. Arsenal played well overall