Hungary

Fokozódik a káosz Budapesten, ezt tapasztalták a Clark Ádám téren

Forgalommal szemben kerekező, szitkozódó bringásokról, a körforgalomban kocogó futókról, valamint tanácstalan gyalogosokról és autósokról számolt be a Metropol. 

Az Origo is beszámolt már arról, hogy a budapesti városvezetés életveszélyes közlekedést alakított ki azzal, hogy leaszfaltozta a Clark Ádám teret, a "körforgalomban" elképesztő állapotok uralkodnak. A látvány is döbbenetes, a kialakult közlekedés pedig botrányos. A Metropol azt írja, hogy az emberek összevissza közlekednek, a volt utat mindössze néhány helyen egy betontömbbel zárták el, ami leginkább a bringásoknak okoz – jobb esetben csak – fejtörést. A bicikliseket még a körforgalom előtt az útra festett biciklisávba terelik, azonban a körforgalomtól senkinek nem egyértelmű, merre is kéne haladni a bringásoknak.

Ezért kerekeznek mindenütt: a járdán, a zebrán, az út széli kis sávban, az út közepén, ahol a felfestés is van, szemben a forgalommal. Utóbbi három esetben autók között, amik ugyancsak bárhonnan jöhetnek.

A leaszfaltozott Clark Ádám térFotó: Csudai Sándor - Origo

Az utasok olyan buszmegálló táblánál várakoznak, ahol valójában nincs buszmegálló – a sofőr azonban mégis megáll.

Ez itt nem egy megálló! – figyelmeztette a sofőr felszálló a nénit, hogy ne várakozzon feleslegesen – akartam szólni, hogy ne tessék feleslegesen itt várni.

Elnézést én nem tudtam, hogy ez nem megálló – szabadkozik egy idős hölgy a lap beszámolója szerint. 

Lehet, hogy nincsen tábla róla, de ez nem megálló! – szólt a buszsofőr az idős hölgynek.

A lap szerint volt olyan, aki a legnagyobb nyugalommal bekocogott a körforgalomb. 

El lett rontva a tömbök lerakása, emiatt nem egészen egyértelmű a dolog – magyarázza a kint dolgozók egyike a munkatársának. Ez az oldalsó elkerített sáv alapvetően a gyalogosoknak van, de még nincsen teljesen jól elrendezve a terep. Egy picit változtatva lesz majd, úgy egészen érthető lesz. De ugye mindent ma kellett kipakolni, így még nem teljes. A bicikliseknek pedig bent az autósokkal együtt van az útja

- mondta az illető a Metropol kérdésére. 

A másfél óra alatt, amíg kint voltak a lap munkatársai, négy biciklis jött ki a körforgalomból szemben az autósokkal. Egyikük egy teljes kocsisorral és más kerékpárosokkal találta szembe magát.

Közben egy autós majdnem leszorított egy bringást, aki szitkozódva jelezte, hogy a leaszfaltozott virágágyás mostantól nem csak a négykerekűek terepe - számol be a helyzetről a lap.

Football news:

Juventus does not want to extend the contract with Ronaldo because of the high salary. But this summer he will not leave
Khramtsov's gold is heroism: he fought at the Games with a broken arm. Victory of Maxim-in memory of mom
Kepa on the conflict with Sarri in the League Cup final: This is a huge misunderstanding. I didn't have an injury, I just wanted to buy time and help the team
Manchester United has agreed the transfer of Varane with Real Madrid for 41 million pounds, including bonuses
Newcastle want to sign Tuanzebe. Defender will leave Manchester United due to Varane's transfer
Former Juventus player Giovinco is close to moving to PAOK
Kepa pro Premier League: The hardest league for goalkeepers. But I quickly adapted