Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Friss felmérés: több százezer új szavazót szerzett a Fidesz

Kijött a Závecz Research legújabb közvélemény-kutatása, amelyet a hvg.hu ismertetett.

Friss felmérés: több százezer új szavazót szerzett a Fidesz
Fotó: MTI/Beliczay László

A felmérés szerint a Fidesz több mint 300 ezer támogatót szerzett novemberben, míg az ellenzék csak fele ennyit.

Míg októberben 34 százalékon állt a kormánypárt a teljes népességen belül, ez az arány most 37 százalékos. Második a DK 13, harmadik a Jobbik 9 százalékkal. A Jobbik tábora apránként fogy – jegyzik meg a kutatásban.

Az MSZP változatlanul 6 százalékot ér el a teljes választói körben, a Momentum pedig elmozdult a 4 százalékos mélypontjáról: jelenleg 5 százalékon állnak. Négy pártnak, az LMP-nek, a Párbeszédnek, a Mi hazánknak és a Kétfarkú Kutyapártnak 2 százalékos a támogatottsága.

A kormánypártok listáját októberben 35 százalék támogatta, most viszont már 39 százalék – 300 ezer fővel bővült a táboruk. Az átlagosnál jóval nagyobb arányban erősítettek a kormánypártok a legfeljebb alapfokú végzettségűek és a falvakban élők körében: 8, illetve 9 százalékponttal.

Az ellenzéki összefogás eközben 39-ről 41 százalékra erősödött. A 150 ezer új ellenzéki szavazók döntően az érettségizettek és diplomások, valamint a városlakók köréből került ki.

A választáson részvételüket biztosra ígérő, és a listák között választani is tudó szavazók csoportjában az ellenzék 49, a kormánypárti lista 48 százalékot ér el.

Forrás: hvg.hu