Hungary

Gerendaiék a Balatonnál fogtak gasztrovállalkozásba

Egy sor nagy nevű budapesti étterem fogott össze, hogy kitelepüljenek a Szigligeti várba.

A Szigligeti várban fogott nagyszabású gasztrovállalkozásba Gerendai Károly – írja a Dining Guide. A Várudvar nevű nyári projekt részeként a budapesti Michelin-csillagos Costes, Rácz Jenő tavaly megnyílt étterme, a Nudli tésztabár, valamint a Digó nápolyi pizza fogott össze, hogy közösen rendezzenek be egy ételudvart.

Valószínűleg ez lesz lakosság arányosan a legtöbb jó vendéglátóhelyet felvonultató település az egész közép-európai régióban

– nyilatkozta a projektről Gerendai a gasztrolapnak. Olyan helyet akartak, ami harmonikusan illeszkedik Szigliget arculatába, és bár ez kihívás volt a konténerekből kialakított kitelepülésekkel, de szerinte sikerült. Gerendai azt is elmondta, hogy „erős nyárra” számítanak:

Tavaly szinte üres volt Budapest ebben az időszakban, így azt gondoltuk, hogy nekünk kell a kínálatunkkal a kereslet után mennünk.

A vállalkozó arról is beszélt, hogy a járvány miatt nagyok a veszteségei a budapesti a Costes Downtownban. Pesten turisták nélkül nagy baj van – fogalmazott –, és ennek az időszaknak az átvészelésében is segítséget jelenthet a balatoni kitelepülés. Azt is elmondta: ha jól sikerül az idei, június végén induló kitelepülés, akkor megismételhetik jövőre is, de talán szezonon kívül is nyitva tarthatnak majd.

Football news:

Milan is close to signing 16-year-old winger Parma Traore for 1 million euros
Herkus about Krykhovyak in Krasnodar: It is a great success to get such a player. He will prove himself brilliantly
Pochettino lost 23% of matches at PSG - the worst result under the Qataris
The more the fly spins in the web, the more entangled it becomes. Here is how Belarusian officials and coaches persuaded the athlete to go home
Ronaldinho on Messi's victory at the Copa America: This is the only thing that he lacked. I am very happy for him
Mikel Arteta: Jaka stays. He is a key Arsenal player
Parti injured his ankle in a friendly game with Chelsea. Arsenal midfielder will be examined tomorrow