Hungary

Gyanús halálesetek és életveszélyes fenyegetés Óbudán – Újra virágzik a lakásmaffia?

Az utóbbi időben egy egyre gyanúsabb eseménysorozat kezd kirajzolódni Óbudán, amellyel kapcsoltban a ripost.hu most újabb részleteket tárt fel. 

Gyanús halálesetek és életveszélyes fenyegetés Óbudán – Újra virágzik a lakásmaffia?
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Tilly László Lászlólakásszövetkezeti elnök a ripost.hu-nak beszélt a gyanús körülmények között elhunyt idős emberekről – akikkel haláluk előtt eltartási szerződést köttettek – és arról, mi történt azóta, hogy elkezdte beleásni magát az ügybe. A férfi ugyanis szóvá tette az óbudai haláleseteket, ráadásul kitett egy hirdetést is az egyik budai társasházi liftbe. 

Miután több platform is foglalkozott az esettel, több internetes hozzászólásból az derül ki, hogy rengetegen tudnak hasonló, a lakásmaffia módszereire emlékeztető lakásszerzésről. Többen el is mondták a történetüket, de a nevüket és arcukat a nyilvánosság előtt nem vállalják: félnek.

A piacon, ahol vásárolni szoktam, az egyik zöldségesnek azt mondták, hogy ne csodálkozzak, ha golyót kapok a fejembe. Azon viszont meghatódtam, hogy amikor a cikkek megjelenése után először mentem a Kórház utcai piacra, a zöldségesek felállva megtapsoltak

– mondta Tilly László.

Lapunk úgy értesült, az óbudai gyanús halálesetek a rendőrség érdeklődését is felkeltették, vizsgálják, történt-e bűncselekmény. Az internetezők úgy gondolják, hogy nem magányos elkövetőkről van szó, hanem egymást ismerő, rokoni viszonyban álló személyekről.

Forrás: ripost.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Football news:

UEFA will appeal against the decision of the Madrid court on the Super League and apply for the dismissal of the judge
Messi - in PSG's application for the match against Manchester City
Sheriff in the Champions League-the miracle of the year. The cancellation of the limit helped, but so far in Moldovan football it is terrible: neither fans, nor money
The son of Eto'o became a player of Vitoria Guimaraes
Donnarumma will be PSG's goalkeeper in the match against Man City. He will make his debut in the Champions League
Jorginho: I was worried about the talk that I would not have been at Chelsea without Sarri
Dybala and Morata have muscle injuries. They will not play with Chelsea and Torino