Hungary

Gyanúsított lett a kerékpáros, akit megbilincseltek a Bartók Béla úton

A nő az ügyészség szerint először átment a piroson, majd nem állt meg a rendőröknek és hamis adatokat diktált be, végül combon rúgta az egyik járőrt. Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítja az ügyészség.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást annak a nőnek az ügyében, akit még májusban bilincseltek meg a Bartók Béla úton, miután átment a piroson. Az intézkedés komoly nyilvánosságot kapott, miután kikerült róla egy videó az Indexre.

Az ügyészség mostani közleménye szerint május közepén egy budapesti kerékpáros nő a XI. kerületben, a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésében áthajtott a piroson. A rendőrök a szabálysértés miatt igazoltatni akarták, aki azonban a rendőri felszólítás ellenére továbbment. Végül úgy sikerült csak megállítani, hogy a rendőrök az autójukkal elé kanyarodtak.

A nő nem volt hajlandó igazolni magát, majd egy valótlan személy adatait adta meg.

Amikor ez kiderült, kijelentette, hogy mivel már megadta az adatait, a rendőröknek nincs joguk feltartóztatni őt és neki erre egyébként sincs ideje, majd megpróbált eltekerni. Az egyik rendőr a bicikli kormányánál fogva visszatartotta a nőt, aki erre bal kézzel a rendőr felé ütött. Ezt követően a rendőrök megbilincselték és megpróbálták beültetni a rendőrautó hátsó ülésére, ő azonban folyamatosan ellenállt, és az egyik rendőrt combon rúgta.

Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a biciklist, aki részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, és nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

Football news:

Daniel Sturridge: Returning to the Premier League is my priority. I'm more hungry for football than ever
In Valencia, a coronavirus was detected in two people
And yesterday we also played football. The Copenhagen Keeper made 13 saves, Lukaku scored in the drop, Brunu dragged Manchester United into the semi-finals
Daniel Sturridge: I was Bursting with excitement when I saw the Liverpool players celebrate the championship
Southampton midfielder Schweinsteiger passed the examination before transfer to Tottenham
Jurgen Klopp: Tsimikas will fit perfectly in the Liverpool dressing room
Gradecki about the departure Bayer: Very disappointing. Let's try to win the Europa League next season