Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Gyümölcsökkel vert át termelőket két férfi

Két férfi több termelő gyümölcsét is eladták, a megbeszélt vételárat azonban ezek után nem utalták át, hanem elérhetetlenné váltak. Négy termelőnek közel 20 millió forintos kárt okoztak.

Az 52 és 27 éves férfiaknak tavaly nyáron nem volt rendszeres bevételük. Úgy vertek át négy termelőt, hogy nagy mennyiségű gyümölcs megvételére tettek ígéretet, de valójában már ekkor tudták, hogy nem fognak fizetni. Miután a gyümölcsöket megszerezték és eladták, a pénzt magukra költötték. A termelők számláit, amit később, átutalással kellett volna kifizetniük, nem egyenlítették ki, elérhetetlenné váltak. Ezzel a módszerrel összesen 19.191.777 forintos kárt okoztak.

Forrás: Ügyészség.hu

A férfiak a szerepeket is felosztották egymás között, az idősebb a korábbi munkahelyéről nála maradt bélyegzőt használva a cég képviselőjének adta ki magát, így kötött szerződéseket a termelőkkel. A fiatalabb a cég alkalmazottjának adta ki magát, aki a rakodásban, szállításban és az eladásban segített.

A termelők feljelentése után a rendőrök gyorsan elfogták a csalókat, a bíróság pedig letartóztatta őket.

Az ügyészség csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfiak ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.