Hungary

Hamarosan drágulnak az albérletek

Az MTI összeállításából ki­­de­rül, hogy a három legfontosabb vidéki egyetemi városban – Debrecen, Pécs és Szeged – nagyon eltérnek az albérleti árak. A belvárosi lakásoknál 150 ezer forintos havidíjért Debrecenben egy kétszobás, Szegeden és Pécsen akár háromszobás lakást is lehet bérelni.

Az OTP Ingatlanpont közle­ménye szerint Szegeden az al­­bérletpiacon nagy a szórás: a külvárosban már 60 ezer forintért is lehet garzont bérelni havonta, de a belvárosban egy többszobás lakásnál akár 150-200 ezer forint havi bérleti díjjal is számolni kell.

A szakértõk szerint érdemes már a ponthatárok kihirdetése elõtt elkezdeni a lakáskeresést, ugyanis a jó helyen lévõ, megfizethetõ áron elérhetõ lakások gyorsan elfogynak. A ponthatárok kihirdetésétõl szeptember végéig tartó albérletszezonban egyébként 30-40 százalékkal élénkül a kereslet a kiadó la­­ká­sok iránt. Ezáltal néhány ezer forinttal emelkedhetnek a bérleti díjak, de ez átmeneti jellegû, az árak az év végére kiegyenlítõdnek az elõzõ évek tapasztalatai szerint.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavaly novemberben végzett lakbérfelmérést. Ebbõl az derült ki, hogy a nagyobb egyetemi városokban mértek az adott régiónál magasabb bérleti díjakat, példaként említették, hogy Szegeden pedig 1376 forint volt az egy négyzetméterre jutó lakbér 2018 õszén.


 

Football news:

Zidane on the win over Getafe: These three points are very important. There are 5 finals ahead
Borussia agreed to transfer 17-year-old midfielder Birmingham Bellingham for 23 million euros
Getafe goalkeeper Soria on 0:1 with Real Madrid: a Draw would have been fairer
Courtois has kept 16 clean sheets in the League – more than anyone in the top 5 leagues of Europe
Ex-referee Andujar Oliver: Carvajal was clearly knocked down in the Getafe penalty area. A clean penalty
Carvajal on 1-0 with Getafe: we Should have taken advantage of Barca's misfire. Everything depends on us
Gattuso on 0:2 with Atalanta: I'm furious. I didn't like the attitude of the players