Hungary

Hamilton: Sokan azt sem értik, mi a gond, vagy tagadják, hogy lenne

GettyImages-1255765521

Lewis Hamilton a PR-szempontból látványos látszatmegoldások helyett valódi lépéseket sürget a Forma–1-ben, hogy a sportág tényleg nyitottabbá váljon, és megkezdődhessen a sokszínűség terjedése.

A hatszoros világbajnok pilóta a Stájer Nagydíjon aratott győzelme után beszélt erről, a Forma–1 és a Mercedes vezetését méltatva, ugyanakkor kritizálva a mezőny többi csapatának többségét.

A mezőny az idény első két futama, az Osztrák és a Stájer Nagydíj előtt is kiállt a rasszizmus ellen, mindkét futam előtt többek együtt térdeltek Hamiltonnal, akit a Mercedes, majd a Red Bull csapata is követett ebben. Mindez viszont még nem elég a változáshoz a címvédő szerint, aki valódi intézkedéseket sürget.

A Forma-1 vezetése kiállt és nyíltan közölte, hogy részt kívánnak venni a rasszizmus elleni harcban, és nagyszerű volt látni, hogy a Mercedes is így tett. De egyetlen másik csapat sem mondott semmit. Láttuk, hogy a Red Bull szerelői letérdeltek, ami szintén nagy dolog volt. Viszont hiába van több ezer dolgozója a Ferrarinak, mégsem hallani, hogy szembenéznének a helyzettel, és hogy hogyan kezelnék ezt a jövőben

– mondta Hamilton, aki szerint a Forma–1-nek és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) is fontos szerepe lenne abban, hogy elősegítsék a változást.

Azt hiszem, nagyon sokan nem is tudják igazából, mi a probléma, vagy tagadják, hogy egyáltalán lenne bármi gond. Ezért is indítottam el a mozgalmamat

– folytatta a The Hamilton Commissionra (A Hamilton Bizottság) utalva, amely a sokszínűség felé nyitást hirdeti a motorsporton belül.

A Forma–1 kérésére minden 2020-as versenyautóra felkerült a #WeRaceAsOne (#EgyüttVersenyzünk) mottó, amely a sokszínűséget hirdeti, egyben a koronavírus elleni harcot segíti. A Mercedes feketére festette a 2020-as versenyautóját, amelyre az End Racism – Vessünk véget a rasszizmusnak felirat is felkerült.

(Borítókép: Lewis Hamilton a 2020-as Stájer Nagydíj után. Fotó: Leonhard Foeger / Getty Images Hungary)

Football news:

Pirlo took charge of Juventus
Toni Kroos: No criticisms from the Board. He had an outstanding season
Director of Bayer Feller: there is no discount On Havertz because of the coronavirus. Buy on our terms
Cristiano Ronaldo: for Juve, the season ended earlier than we expected. The fans are demanding more
Juventus will appoint Pirlo as head coach (Fabrizio Romano)
Arthur plans to attend the Barcelona-Napoli match in the Champions League
Vinicius is upset that he doesn't play enough in Real life. PSG are actively monitoring the player