Hungary

Három hétig pótlóbuszok járnak az 1-es villamos helyett a Könyves Kálmán körúton

Annyira leromlott a villamospálya állapota, hogy elkerülhetetlenné vált a felújítás a szakaszon.

Augusztus 8-tól három hétig pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút egy-egy szakaszán, közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni ebben az időszakban, a Hungária körút és a Könyves Kálmán körút érintett szakaszain ezért buszsávokat is kijelölnek.

A felújításra azért van szükség, mert a Salgótarjáni utca és a Kőbányai út közötti vonalszakaszon leromlott a villamospálya állapota, illetve a Soroksári út feletti hídon is karbantartási munkákat kell elvégezni.

A villamos augusztus 8-a és 21-e között a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Közvágóhíd között jár, a kimaradó szakaszon, a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között az 1-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat. A pótlóbuszra a Közvágóhídnál a vasúti híd alatt a Soroksári úton, a vasúti híd alatt kialakított végállomásnál, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni; a két végállomás között a pótlójárat a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton halad és a 901-es éjszakai busz megállóiban áll meg.

Augusztus 22-e és 28-a között a Bécsi út és a Puskás Ferenc Stadion, valamint Kelenföld vasútállomás és a Népliget között jár az 1-es villamos, továbbra is két szakaszra osztva, de ekkor már a Bécsi út–Puskás Ferenc Stadion, valamint a Kelenföld vasútállomás–Népliget szakaszon közlekedik. A kimaradó szakaszon szintén az 1-es jelzésű pótlóbusz szállítja az utasokat, a járatokra a Népligetnél a 901-es éjszakai busz megállójában, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig a 77-es trolibusz megállójában lehet felszállni.

A pótlóbuszok pontos útvonaláról, az áthelyezett megállókról, illetve az alternatív útvonalakról a BKK honlapján lehet tájékozódni. 

Football news:

Gotze on the wrong decision to return to Borussia: Things didn't go as I expected
Fans thought it was absolutely sensational that a football player could get on a train. And partly because he could read. Norwegian from the Premier League destroys myths
Paolo Maldini: Zlatan is an ageless all - rounder who always decides the outcome of the match
Suarez wept at a farewell press conference in Barca
Lukaku on 2:3 with Sevilla in the Europa League final: It was a difficult moment. I haven't spoken for 4 days
Di Maria about Messi's desire to leave Barca: immediately wrote to him on instagram, how PSG will play with him
Paul Parker: Maguire is the captain of Manchester United only because of his $ 80 million price tag