Hungary

Háromszor hagyták ki ugyanazt a tizenegyest

Egészen szürreális jelenet zajlott le a másodosztályú bajnokságban Romániában: a Petrolul Ploiesti és a Rapid Bukarest mérkőzésén háromszor sikerült kihagyni egymás után ugyanazt a tizenegyest.

A szombati mérkőzésen 0-0 volt az eredmény, amikor az akkorra már 10 emberre fogyatkozó vendég Rapid büntetőt hozott össze a hazaiak javára. Ekkor szabadult el az őrület, aminek sorban három kihagyott büntető lett a vége, elég sok csavarral.

Elsőként Sergiu Arnăutu próbálkozott, de a lövését magabiztosan fogadta a vendégek kapusa, Mihai Popa. Csakhogy Popa még a lövés előtt elmozdult a gólvonalról, a bíró pedig szigorúan betarttata a szabályokat, így újrarúgatta a büntetőt, a kapusnak pedig adott egy sárga lapot.

Másodikra Laurențiu Marinescu állt oda a büntetőponthoz, a végeredmény pedig ugyanaz lett, csak épp másik oldalra vetődéssel: Popa védett, de a bíró szerint megint idő előtt elugrott, így újabb sárga lapot kapott. Mivel ez már a második volt, kettős emberhátrányba kerültek. Ráadásul, hogy ne maradjanak kapus nélkül, még cserélniük is kellett. (Afelől egyébként kétség sem lehet, hogy mindkétszer kimozdult, a lövés pillanatában már a gólvonal közelében sincs a kapus.)

A harmadik büntetőre Alexandru Tataru érkezett a kapuba, de harmadikra sem lett gól, ezúttal Derlis Meza Colli próbálkozott, de még a kaput sem találta el.

A teljesen valószínűtlen események után – amiknek köszönhetően a három büntetőt több mint 8 percig tartott elvégezni – 0-0 maradt a végeredmény.

via Csakfoci

Football news:

Lille acquired 20-year-old forward David from Gent. He is the best sniper of the CONCACAF Cup
Rummenigge on Tiago's departure: If someone offers a fair amount for him, we will work
Juve can offer Arsenal for Lacazette Douglas Costa
Gasperini on Neymar: One of the world's strongest players. He will create problems for any opponent
Tuchel on crutches went to the Champions League match with Atalanta
Chelsea want to sign Ajax defender Tagliafico. He is seen as an alternative to Chilwell
Tottenham signed the midfielder Højbjerg and sold to Southampton Walker-Peters