Hungary

Hiányzik egy miniszteri rendelet, ezért nem kapnak segítséget a magánkézben lévő autószervizek

Nem készültek el a rendelettel, így a magánszervizek nem dolgozhatnak a külföldről behozott autók műszaki vizsgáztatásán, ezzel pedig nemcsak a szervizek, hanem a kereskedők és a vevők is rosszul járnak.

Ugyan a kormány korábban azt ígérte, hogy már az év elejétől bevonja a magánszervizeket a külföldről behozott autók honosítás előtti műszaki vizsgáztatásába, ebből még mindig nem lett semmi – írta a Népszava. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azt közölte:

a miniszteri rendeleti szintű részletszabályok közigazgatási egyeztetés alatt állnak, ezért késik az indulás.

A parlament még tavaly ősszel tette lehetővé, hogy ne csak a 29 állami vizsgahely, hanem magánszervizek is elvégezhessék a külföldről behozott autók magyarországi forgalombahelyezését megelőző vizsgáztatását – erre szükség is volt, mert óriási várólisták alakultak ki. Ez után a kormány ki is adott egy rendeletet a vizsgaállomások engedélyezésének szabályairól is, de abban csak annyi állt, hogy az országos lefedettséget biztosító műszaki vizsgaállomás kérelméről az innovációs miniszter dönt, de ez mindeddig nem történt meg.

Addig is marad a várakozás: a lap szerint Budapesten majdnem két hónap, Pest megyében pedig 20-30 nap, amíg valaki sorra kerül. Ez a legálisan működő budapesti autókereskedőket hozza nehéz helyzetbe, mivel kötbért fizethetnek, ha nem tudják időre átadni az autót.

Football news:

Norwich relegated to the Premier League
Yaya Toure wrote a letter of apology to Pep. In 2018, a player accused Guardiola of racism
Real Madrid players will refuse bonuses for winning the Champions League or La Liga. The club will save 30 million euros
Zinedine Zidane: I was lucky to coach Real Madrid. But I'm not a terrible coach, although not the best
Sweden has opened stadiums for fans, but so far only 8 (!) people can attend matches. Although in other places go to 5 thousand
Ronaldo will miss the match with Atalanta due to a muscle injury
Arsenal, Lazio and Wolverhampton are Interested in Yaremchuk. Gent wants 15-20 million euros for their top scorer