Hungary

Huszonnégyen haltak meg lakástűzben az idei fűtési szezonban

A fűtési szezon kezdete óta huszonnégy áldozatot szedtek a lakástüzek, az összesen csaknem tízezer négyzetméteren pusztító lángokban hatvan ember sérült meg.

A legtöbb alkalommal a fővárosban, valamint Pest, Borsod, Hajdú–Bihar, Szabolcs–Szatmár–Bereg, Jász–Nagykun–Szolnok és Bács–Kiskun megyében kellett a tűzoltóknak ilyen esetnél beavatkozniuk.

A hétvégén is több áldozatot követeltek a tűzesetek. Péntek este a főváros ötödik kerületében, egy Szent István körúti lakásban berendezési tárgyak gyulladtak meg. A fővárosi tűzoltók kiérkezésekor a lakás már teljesen égett, egy ember életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett segíteni – közölte a Katasztrófavédelem.

Szombaton Komárom–Esztergom megyében, Környe településen, a Bem József utcában egy családi ház melléképületében vesztette életét egy ember tűzeset során, míg vasárnap Csongrád–Csanád megyében, Makón, a Fűrész utca egyik lakásának szobájában gyulladt ki az ágy, ahol egy ember halt meg.

A lakásokban keletkező tüzek legfőbb kiváltó oka a tüzelő-fűtő berendezések helytelen használata, a dohányzás és az elektromos zárlat.

Advent idején az adventi koszorúkra helyezett mécsesek is fokozott kockázatot jelentenek.

A tűzvizsgálatok azt mutatják, hogy a lakástüzek többsége valamilyen emberi tevékenységre vezethető vissza, oka sok esetben emberi mulasztás vagy gondatlanság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Football news:

Ter Stegen and the Barcelona defenders have filed complaints against Griezmann for commenting on a poor defensive performance after the Super Cup (Cadena SER)
PSG can buy Barca defender Emerson for 25 million euros
Pirlo on the Super Bowl: This is not my confrontation with Gattuso, but Juventus-Napoli
Gennaro Gattuso: I gave Pirlo more slaps on the head than his father. Tomorrow football, let the strongest win
Flick about Alaba's move to Real Madrid: Hope dies last
Ødegaard has asked Real Madrid to let him go to the rent
Joan Laporta: There will be 18 teams in the Super League, they will receive 800 million euros. They will not be Interested in the national championships