Hungary

Időkapszula bukkant elő az olvadó gleccser alól a Mont Blanc-on

A jég olvadása szerte a világon felszínre hozza a történelmet. Ezúttal a 60-as évekből került elő egy emlék a franciaországi visszahúzódó gleccser helyén.

Egy köteg újságpapírt őrzött meg igen jó állapotban a gleccser a Mont Blanc-on: az 1966-os National Herald és Economic Times lapjai kerültek most elő. Ezek azért különösen érdekesek, mert címlapjukon éppen azt közlik, hogy megválasztották Indira Gandhit, India első, és máig egyetlen női miniszterelnökét - írja a Guardian.

Az előkerült időkapszula történetét kissé hátborzongatóvá teszi, hogy az újságok vélhetően akkor kerültek ide, amikor 1966. január 24-én az Air India Boeing 707-ese lezuhant, és 177 ember lelte halálát a hegyen.

A lapokra a chamonix-i síterepen dolgozó Timothee Mottin talált rá, aki egy hüttét üzemeltet 1350 méteres magasságban.

Mottin a talált kincsekkel.

©

Mottin kávézója nagyjából 45 percnyi gyaloglásra van a Bossons-gleccsertől, ahol annak idején a gép rejtélyes okok miatt lezuhant. A férfi egyébként gyűjti a gépről előkerülő tárgyakat, amelyeket ki is akaszt a kávézójában.

A repülőgép-baleset területén volt, hogy egy doboz drágakő került elő, 2017-ben azonban emberi testrészek, az egykori áldozatok maradványai bukkantak elő a jég alól.

Football news:

Barcelona believes that Messi will be fit for the 1/4 final of the Champions League, despite being bruised in the match against Napoli
Nagelsmann on rejecting Real Madrid in 2018: I Didn't think going there was the right move
Ole Gunnar Solskjaer: We will see a better Pogba in the coming seasons. He is approaching the peak
Lothar Matteus: Bayern need to make a lot of mistakes to lose to the current Barca
Pedro said goodbye to Chelsea: it Was an honor to play for the club and be a member of a big family
Tammy Abraham: Lewandowski is the best striker in the world
Dinamo Brest will play Astana, Celtic will play CR Reykjavik in the 1st round of Champions League qualification