Hungary

Íme az ellenzéki jelöltek listája, nézze meg, hol milyen összecsapás lesz

Kezdődik az ellenzék legnagyobbnak szánt attrakciója, az előválasztás. Sok helyen azonban ez nem jelent majd valódi versenyt, mert előre leosztották a terepet. Több helyen azonban éles összecsapás várható.

Hivatalosan hétfőn indult el az ellenzéki előválasztás folyamata, a jelölt-aspiránsok mostantól regisztrálhatják magukat. A tényleges induláshoz 400 aláírást kell majd gyűjteniük a jelentkezőknek augusztus 23. és szeptember 6. között. Ebből következően ez még nem a végleges lista, de a pártok képviselőivel folytatott beszélgetések alapján drasztikus változások már nem várhatók.

Az viszont biztos, hogy több körzetben egyáltalán nem lesz érdemi verseny, mert vagy csak egy, a pártok által támogatott jelölt áll rajthoz, vagy egyetlen, nem túl erős kihívója van a többségi támogatást bíró jelöltnek.

Hallottunk olyat, mikor maga a fő jelölt kérte, induljon valaki mellette, hogy legyen előválasztás. Ez a hozzáállás több körzetben is tetten érhető.

A listán a parlamenti pártok mellett szerepelnek a Mindenki Magyarországa Mozgalom illetve az Új Világ, valamit tőlük is független jelöltek. Az adott párt saját jelöltjeit csupa nagy betűvel jeleztük, egyéb esetben csak támogatásról van szó. A táblázat végén megtalálják azt is, hogy a körzetben ki és hány százalékkal nyerte meg a 2018-as választást. A listán csak az ellenzéki győztesekhez írtunk pártnevet, a körzetek döntő többségét a Fidesz-KDNP politikusai vitték. (A teljes listát úgy látják, ha oldalra görgetnek a táblázatban, az utolsó hat jelöltért pedig lapozni kell.)

Az egyéni jelöltek számára egy körös lesz az előválasztás: szeptember 18. és 26. között választják ki őket, míg a miniszterelnök-jelölteknél lesz második forduló is, október 4. és 10. között.

Teljes képernyőn ide kattintva érheti el a listát.

A taktikázásról szóló friss cikkünk:

Jakab-Gyurcsány: 1-0 - innen indul az előválasztás

Mától indul el az ellenzéki előválasztás folyamata, azonban több körzetben nem is lesz érdemi verseny. Van, ahol csak egyetlen jelölt indul, vagy "dísznek", a verseny látszata kedvéért áll rajthoz más is. Ha a sima pálya biztosítása volt a cél, a jelenlegi bejelentések alapján a Jobbik tárgyalt a legeredményesebben.

*Miután a pártok többsége hivatalos listát nem adott ki az összes jelöltről illetve a friss állásról, így a Facebookon közzétett bejelentések, a Mindenki Magyarországa Mozgalom illetve az ellenzéki előválasztásról szóló Wikipédia összesítés alapján készítettük el a táblázatot. Utóbbit egyébként a pártok emberei is használják tájékozódásra.

Football news:

Rüdiger is ready to move to Bayern. He wants to receive more than 10 million euros a year
Ashraf Hakimi: Playing with Messi is a dream. He is simple-minded, taciturn, I was amazed by his behavior
Koeman will not be fired in the next few days. The key matches will be 3-with Levante, Benfica and Atletico
Gerard Pique: Barca has 5 games with a two-day rest. Champions League, match with Atletico. We are people
Sulscher on Ronaldo: His discipline has affected the Manchester United players. He knows that he will not go out in every match
Donnarumma is unhappy at PSG, he wants to play more often. Messi, Neymar and other Latin Americans support Navas
Cavani has recovered from the injury. Manchester United forward has not played for almost a month