Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ittas vezetés: elvennék az autót a szlovák soőföröktől?

A hétvégén öt halálos áldozatot követelő balesetet okozott egy ittas sofőr Pozsonyban, emiatt a szlovák belügyminiszer, Roman Mikulec javasolni fogja az ittas vezetésért kiszabható büntetések szigorítását - írja a pozsonyi Új szó online verziója. 

Mikulec munkacsoportot akar létrehozni és ismertetné a koalíciós partnerekkel a szigorúbb büntetésekre vonatkozó javaslatokat. „Nem halhatnak meg ártatlan emberek az ittas sofőrök miatt” – közölte, hozzátéve: a témáról már egyeztetett a kormányfővel és az igazságügyi tárca vezetőjével is. Konkrétumokat ugyanakkor egyelőre nem árult el. Igor Matovič, korábbi elnök, jelenlegi pénzügyminiszter drasztikus tervvel állt elő: a közösségi hálón jelentette be, hogy koalíciós tanácskozáson javasolni fogja, hogy azon sofőrök járművét, akik szervezetében több mint egy ezreléknyi alkoholt mérnek, kobozzák el az állam javára.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei a Napi.hu hírlevelében.

Küldtünk Önnek egy emailt! Nyissa meg és kattintson a Feliratkozás linkre a feliratkozása megerősítéséhez.

Ezután megkapja a Napi.hu Hírleveleit reggel és este.

Ezeket az autókat később árverésre bocsátanák, az így befolyt összegből pedig a balesetben sérülteket, súlyosabb esetben az elhunytak rokonait támogatnák.