Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Karácsony Gergely: "Védett területté fogjuk nyilvánítani a Szalamandra-völgyet"

A Fővárosi Közgyűlés december közepén dönthet a kérdésről.

Védett területté fogjuk nyilvánítani „Szalamandra-völgyet”, a Budaliget és Solymár közötti utolsó még be nem épített keskeny erdőt – írja friss Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

"Van ma Budapesten olyan zöld, erdős rész, amely beépíthető. Ez a fideszes propagandamédia állításával ellentétben nem a Mocsárosdűlő, ahol egyedülálló módon 650 ezer négyzetméterrel csökkentettük a terület beépíthetőségét és éppen dolgozunk egy 1.5 milliárdos EU-s támogatáson, amelyet a terület természetvédelemre költhetnénk - írja a főpolgármester.

Mocsárosdűlő azután került a hírekbe ismét, hogy Anonymus közzétett egy olyan hangfelvételt, melyen a fővárosi vagyonkezelő vezetője, Barts Balázs a terület hasznosításáról beszél. A felvétel kiszivárogtatója szerint a főváros valójában el akarja adni a területet, amit Karácsony Gergely cáfolt.

Vasárnapi posztjában azt írja,

nem a Mocsárosdűlő, hanem a II. kerületi Szalamandra-völgy néz szembe a beépítés veszélyével, egy 70 éves bükkerdő tele védett állattal.

Karácsony szerint ezt az információt viszont a fideszes propagandamédiában nem érdemes keresni, hiszen az Orbán-kormány játszotta át a területet Tiborcz István üzlettársának, az akkori fideszes önkormányzat pedig semmit nem tett azért, hogy a terület beépíthetőségét kizárja.

A kerületet most az ellenzéki Őrsi Gergely vezeti, az ő javaslatára nyilváníthatják a "Szalamandra-völgyet" természeti területté december 15-én.