Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Karácsony megírta, ki hibázott az óriási távhőszámla kiállításakor

Németh Szilárdnak üzent vissza.

„Németh Szilárd felháborodott és a baloldalt, sőt engem okol, amiért két csepeli ház lakói magas számlát kaptak a Főtávtól. Döbbenet, de nem én utasítottam a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája, már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül, hanem a panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak” – írta Karácsony Gergely vasárnap esti reakciójában.

A budapesti főpolgármester a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szavaira reagált ezzel. Németh Szilárd arról írt ugyanis korábban, hogy „megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több, mint százezer forintos távhő-számlát kaptak. Azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést”.

Karácsony Gergely szerint

még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt Facebook-posztot ír”.

Jövő héten egyeztet a Főtáv és szövetkezet, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár – közölte a főpolgármester, aki éppen Brüsszel felé tart, hogy uniós vezetőkkel az EU-s pénzek mielőbbi hazahozataláról tárgyaljon. „Hogy legyen pénz például a panelprogram folytatására, épületek felújítására, szigetelésére, tehát környezetbarát rezsicsökkentésre Budapesten” – írta Karácsony.