Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Karambolokkal és tűzesetekkel indult a hétfő

A fővárosba bevezető főbb utakon már néhol torlódik a forgalom.

A katasztrófavédelem honlapjának Eseménytérképe szerint igen sűrűn indult a hétfő reggel a tűzoltóknak.

Karambolokkal és tűzesetekkel indult a hétfő

Fotó: Illusztráció/police.hu

Szentendrén két személyautó ütközött össze a Dózsa György úton, azaz a 11-es főút belterületi szakaszán, a Rózsa utcánál. A műszaki mentést végző helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A helyszínen vannak a mentők is.

Pilisvörösváron a Klapka utcában egy lakóház pincéjében keletkezett tűz. Összehordott anyagok égtek a kazán mellett, mintegy öt négyzetméteren. A fővárosi hivatásos és a pilisvörösvári önkéntes tűzoltók kihordják a pincéből, véglegesen eloltják a még izzó anyagokat, és átszellőztetik az ingatlant.

Veszprém közelében a 73-as úton két autó ütközött össze. A műszaki mentést végző veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Oroszlány és Pusztavám között egy hulladéklerakóban tűz keletkezett hétfő reggel, mintegy háromszáz négyzetméteren ég a szemét. Az oroszlányi önkormányzati tűzoltók oltják a lángokat, és Székesfehérvárról is a helyszínre tart egy vízszállító.

Sajószentpéteren a Móra Ferenc utcában egy személyautó gyulladt ki, a jármű motor- és utastere égett. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Gyomaendrődön a Fő úton, azaz a 46-os főút belterületi szakaszán hétfő reggel frontálisan egymásba futott egy kamion és egy kisteherautó. A balesetnél a helyi önkormányzati tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egység áramtalanította a furgont. A helyszínen vannak a mentők is.

Útinform: torlódik a forgalom a főváros felé, több helyen balesetek lassítják a forgalmat

- Az M30-as autópályán, az M3-as autópálya felé vezető oldalon, Szikszó térségében egy kamion árokba hajtott. A 40-es km-nél a külső sávot elkerítették.

- A 3-as főúton, Kerepes belterületén két személyautó karambolozott. A 20-as km-nél a félpályán engedik a járműveket.

- A 4-es főúton, Újfehértó belterületén egy személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze. A 260-as km-nél a főutat lezárták, kerülni önkormányzati utakon lehet.

- A 11-es főúton, Szentendre belterületén két személygépkocsi ütközött össze. A 18-as km-nél a főváros felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

- A 76-os főúton, Nagykapornak térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A 43-as km-nél a Zalaegerszeg felé vezető oldalon egy sávot lezártak.

Az erős forgalomban a szokásos hétköznap reggeli torlódás tapasztalható a főváros irányába az Útinform összefoglalója szerint, az alábbi szakaszokon:

- az M3-as autópályán a bagi szakaszon valamint az M0-s autóúti csomóponttól befelé,

- a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól befelé haladva.

- a 11-es főúton, a Leányfalu és Budakalász közötti szakaszon

- a 31-esen Mende és Maglód térségében, illetve

- az 51-es főúton, Dunaharasztinál.

Javítási és egyéb munkálatok miatti lezárások

Az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 33-as és a 34-es km közötti Bagi völgyhídon, folytatják a dilatációs szerkezet javítását, ezért ma 14.00-ig a külső sávot lezárták.

Szintén az M3-as autópályán, az M35-ös autópálya csomópontjánál, a 185-ös és a 187-es km között csomópontépítési munkák miatt a belső sávot mindkét irányban lezárták.