logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Kellemetlen helyzetbe került XVI. Benedek - emiatt kényszerült magyarázkodni az egykori pápa

Benedek pápa egy bíborosnak írt levelében fejezte ki aggodalmát, mert egyre több hír szól arról, hogy Ferenc pápa komolyan fontolgatja a cölibátus, vagyis a papi nőtlenség intézményének eltörlését. A levél azonban helyet kapott egy nemrégiben megjelent könyvben, a volt egyházfő pedig most azt állítja. nem tudott arról, hogy ez a véleménye nyilvánosságra fog kerülni.

Az érintett Sarah bíboros ennek ellenére azt állítja: Benedek igenis tudott arról, hogy ez a levél is szerepelni fog a könyvben. A szentszék sajtóközpontja közleményben jelezte: bár tiszteletben tartják a nyugalmazott egyházfő véleményét is, a döntés a regnáló egyházfő, Ferenc pápa kezáben van, aki jelenleg nem gondolkozik a cölibátus eltörlésén.

Themes
ICO