Hungary

Kellemetlen hiba a Facebookon: látszódnak a letiltott ismerősök posztjai

Még nem tudni, mennyire kiterjedt az a hiba, amely miatt a letiltott/kikövetett ismerősök bejegyzései is megjelennek a facebookos Hírfolyamban. A jelenséget magyar felhasználók is érzékelik.

Rövid időn belül több olvasónk is jelezte, hogy olyan ismerőseik bejegyzéseit (fotóját, szöveges posztjait) is látják a Facebookon, akiket korábban, adott esetben hónapokkal korábban letiltottak vagy kikövettek.

Az ismerős kikövetése nem azonos a tiltással, a profil ilyenkor ugyanis visszakereshető, de az arról megosztott tartalmak már nem látszódnak. Legalábbis ez volna a lényege a funkciónak, amely most valami okból nem jól működik. A tiltás esetében is hasonló a helyzet.

A jelenség kiterjedtségét egyelőre megtippelni sem lehet, de az biztosnak látszik, hogy nem néhány (tucat) felhasználót érint: az internetes szolgáltatások elérhetőségét nyomon követő DownDetectoron többen is hasonló élményekről számolnak be. Valaki szerint a kikövetett/elnémított oldalaktól érkező posztok is látszódnak, ami a fentiekhez hasonló, szintén kényelmetlen helyzetet szülhet: aki ugyanis kikövet/letilt/elnémít valakit vagy valamit, nyilván azért teszi, mert nem kíváncsi a felhasználó vagy az oldal által megosztott tartalmakra. Azonban a hiba miatt most semmit nem ér a szűrés.

A jelenség magyarországi facebookozóknál is jelentkezik.

A Facebook néhány hete mindenkinél bekapcsolta a régóta tesztelt új dizájnt, de egy hasznos bővítménnyel ki lehet cselezni a rendszert, és visszaszerezhető a régi kinézet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Klopp-best coach of 2020, flick-2nd, Guardiola-3rd (ESPN)
The most beautiful football documentary, I think, was made about Leeds. We talked to the Director
Nice Vieira was dismissed from the post of coach
Neymar will extend his contract with PSG if the club sign Messi (Mundo Deportivo)
Lewandowski Pro Champions League: one win is not enough. Bayern are still hungry
Messi named best striker of 2020, Lewandowski named best nine (ESPN)
Lewandowski on the cancellation Of the Golden ball 2020: Many people know that I had the best season. I'm glad everyone saw it