Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kétszáznál is több helyre riasztották a tűzoltókat a csütörtöki vihar miatt

A legtöbb dolga Budapesten és Pest megyében volt a katasztrófavédelmiseknek, tűzoltóknak.

A tűzoltókat országosan 209 helyre riasztották a csütörtöki vihar miatt – írta honlapján a Katasztrófavédelem pénteken. Közleményük szerint az egységeknek legtöbbször a fővárosban, Pest megyében, Baranyában, valamint Tolna megyében kellett beavatkozniuk, azonban Komárom-Esztergom, Heves, Győr, Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében is a szokásosnál több feladatot adott a viharos erejű szél és a hirtelen lezúduló csapadék.

Jellemzően a nagy mennyiségű, hirtelen lezúduló eső öntött el utakat, pincéket, garázsokat, alagsori helyiségeket, de leszakadt faágak, kidőlt fák is több helyen fennakadásokat okoztak. Pest megyében a 12-es főút 16-18 kilométerszelvénye között a felhőszakadás miatt partomlás volt, amely mind a vasúti, mind a közúti közlekedést érintette, Tolna megyében, Kaposszekcső belterületén a 611-es út a heves esőzés miatt egy helyen be is szakadt. A fővárosban több esetben elakadt, vagy árokba csúszott jármű mentéséhez is riasztották a tűzoltókat.

Budapesten főként pincékbe, ingatlanokba befolyt vizet és kidőlt fákat távolítottak el. A második kerületben, a Keleti Károly utcában egy nagy faág lehasadt és egy autóra esett, míg Fóton két gépkocsira dőlt egy fa. Pilisszentivánon mintegy ötven négyzetméteren beázott egy iskola teteje, több helyen leszakadt a mennyezet, három helyiséget le kellett zárni.

Pécsett, a Balácsi úton a lakóházak védelme érdekében homokzsákkal is védekezni kellett. Tolna megyében elsősorban Kaposszekcsőről és Dombóvárról kérték a tűzoltók segítségét, az esetek túlnyomó többségében itt is a hirtelen lezúduló csapadék miatt. A megyében még néhány helyen a tűzoltók jelenleg is dolgoznak.

A csütörtöki viharról itt írtunk bővebben:

Villámárvizek sújtják az országot - percről percre a vihar hírei

Ítéletidő Pécsen, megbénította a vihar a budapesti tömegközlekedés egy részét, villámárvíz a Mecsekben, pusztító vihar Dunaújvárosban. A fővárosban beszakadt az út egy autó alatt a Batthyány térnél az eső miatt - minden hírünk egy helyen az országszerte pusztító viharról.