Hungary

Kezdeményezték volna a Fidesz felüggesztését, de a magyar kormánypárt kilép a frakcióból

Az északi és balti országok hat kereszténydemokrata pártjának vezetője kedd este nyilatkozatot adott ki, amelyben kezdeményezik a Fideszhez tartozó EP-képviselők tagságának felfüggesztését. A Népszava értesülései szerint erről levél is készült Manfred Weber frakcióvezetőnek címezve. Időközben a Fidesz kiszivárogtatta: kilép a Néppárt frakciójából.

Kezdeményezték volna a Fidesz felüggesztését, de a magyar kormánypárt kilép a frakcióból

Fotó: pixabay.com

Az Európai Néppárt (EPP) képviselői szerda délelőtt szavaznak az új rendtartásról, amely lehetővé tenné, hogy a frakcióból ne csak egyes tagokat, hanem csoportokat is ki lehessen zárni, illetve ideiglenesen felfüggeszteni a tagságukat – emlékeztet szerdán kora reggel megjelent cikkében a Népszava.

Az ellenzéki napilap néppárti forrásokból származó értesülései szerint azonban az északi országok kereszténydemokrata pártjai már az eljárási szabályzat elfogadásának másnapján levelet fognak írni Manfred Weber frakcióvezetőnek, kezdeményezve a Fideszhez tartozó képviselők jogainak megnyirbálását – írja a Népszava.

Ahogy várható volt, ez a megalázó eljárást úgy akadályozta meg a Fidesz, hogy a kormányszócsőnek tekintett Magyar Nemzetben szerdán délelőtt kiszivárogtatták: a magyar kormánypárt kilép az EPP parlamenti frakciójából.

Forrás: Népszava

Címlapkép: pixabay.com

Football news:

Man City have agreed to transfer 17-year-old winger Fluminense Kaiki for 12 million euros
Fonseca on 1:1 with Atalanta: Roma was better in the second half and showed character
Five years ago, esports was building its own Super League. The project failed due to the dissatisfaction of the players
Keylor Navas is the best Ligue 1 player in March
Rodgers on 3-0 with West Brom: Leicester can play much better
Sorokin on the additional Euro matches in St. Petersburg: The decision should be made at the political level. While it is not accepted
Gasperini on 1-1: Atalanta should have beaten Roma