Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kiakadtak a netezők: így nézne ki Diana hercegnő, ha ma is élne?

Egy török fotós izgalmas projektje megosztja a közvéleményt. Mesterséges intelligencia bevetésével mutatja be, hogyan néznének ma ki olyan hírességek, akiknek a sors nem adatott hosszú életet.

Bár szép számmal léteznek olyan alkalmazások, amelyekkel mesterségesen felgyorsíthatjuk az időt, és megnézhetjük, milyen lesz az arcunk sok év elteltével, egy isztambuli ügyvéd és fotós As If Nothing Happened (Mintha semmi sem történt volna) című projektje messze túlmutat ezeken. Alper Yesitas olyan híres személyiségek mai – természetesen csak „elképzelt” – arcát mutatja meg, akik tragikusan fiatalon veszítették el az életüket.

Michael Jackson, John Lennon, Heath Ledger, Elvis Presley, Freddie Mercury és Bruce Lee éppúgy a listán szerepelnek, mint Diana hercegnő. A fotós – írja az Upworthy – a Remini mesterséges intelligencia alapú fotójavító szoftvert használta, illetve olyan képszerkesztő programokat is bevetett, mint a VSCO és az Adobe Lightroom.

Akinek a hangját sosem felejtjük el: Freddie Mercury

©

A képek esetenként lenyűgözően realisztikusak, nem véletlen, hogy nagy feltűnést keltettek, több is vírussá vált közülük. A művész az Instagramon osztott meg jó pár ilyen fotót, és mindegyik mellé egy rövid kívánságot is írt (Janis Joplin portréjához például azt, hogy „Bárcsak ne máshol kereste volna az ihletet, amire szüksége volt, John Lennonéhoz pedig, hogy „Bárcsak ne lett volna New Yorkban aznap).

Bárcsak ne lett volna New Yorkban aznap...

©

A kollekció egyik új kiegészítéséhez még csak most születőben a vágyakozó üzenet, bár a fotós szerint a legelfogadottabb az volna, hogy „Bárcsak még mindig itt lenne”. Diana hercegnőről van szó, aki 1997-ben, 36 éves korában halt meg egy autóbalesetben. Jelenlegi portréja, ami szintén felkerült az Instagramra, sokak rosszallásával találkozott.

Bárcsak még mindig itt lenne...

©

A netezők szerint a képen sokkal idősebbnek tűnik, mint amilyennek 61 éves korában, azaz ma kinézne, különös tekintettel arra, hogy a hercegnő egyfajta divatikon volt, aki nagyon vigyázott volna magára. Hogy igazuk van, avagy sem, az természetesen nem fog kiderülni, mindenesetre talán jobb, ha az ilyen ismert emberekre úgy emlékezünk, ahogy életük virágjában láttuk őket, s nem a mesterséges intelligencia által készített, a fiatalságot rútul ellopó ábrázolásban.

Kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.