Hungary

Kickstarterre vitte a magyar csapat a fejlesztést, amellyel digitális partnert kreálhatunk

A magyar alapítású CreatIT fejlesztői jövő decemberre készítik el a szemüveget és hozzá az alkalmazást, amellyel képzeletbeli, de akár egy konkrét személyről megmintázott partnert is készíthetnek maguknak a felhasználók.

Még a nyár közepén számoltunk be a magyar fejlesztőcsapatról, melynek tagjai egy különleges appon dolgoznak: segítségével virtuális személyt generálhatunk, vagy akár élő, esetleg korábban élt személy virtuális mását is létrehozhatjuk a virtuális és a kiterjesztett valóságban. Ehhez nem kell majd más, mint egy kompatibilis telefon – iPhone-ból 6s vagy újabb, illetve Samsung Galaxy S7 vagy újabb –, amin elfut az app, valamint egy speciális, a virtuális és a kiterjesztett valóság megjelenítésére is alkalmas headset.

A hvg.hu-nak Dönczi Richárd, a Hybri ötletgazdája akkor arról beszélt, hogy a csapat egy Kickstarter-projekt keretében gyűjt majd pénzt arra, hogy a prototípusból kiforrott megoldás legyen. A kampány a napokban el is indult.

Az alkalmazás néhány kérdés segítségével igyekszik majd megállapítani a felhasználó igényeit, ami alapján elkészíti a számára megfelelőnek vélt virtuális partnert. Amennyiben ez mégsem felel meg az illető igényeinek, úgy finomhangolással tudja beállítani a kívánt paramétereket. Az app emellett képes lesz arra is, hogy egy adott személy arcát beszkennelve hozzuk létre a digitális partnert.

Az alkalmazást a Kickstarter-kampányban 49 dollárért, vagyis nagyjából 15 ezer forintért lehet előrendelni, a headsettel együtt már 249 dollárt (kb. 75 ezer forint) kell kifizetni. Ebben már benne van az a +50 dollár is, ami a magyarországi kiszállítást jelenti. A csapat az eszköz leszállítását és az app kiadását 2021 decemberére ígéri.

A célként kitűzött 250 ezer dollárból néhány nap alatt 15 500 dollár össze is jött.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Atalanta and Sevilla have agreed on the transfer of Gomez. The midfielder will fly to Spain on Tuesday
Laporta on Messi at PSG: I read that they have losses. We need to discuss what deals they can afford
PSG offered Ramos a contract for 45 million euros for 3 years (Onda Cero)
Nacho tested positive for the coronavirus. He was in contact with the patient earlier
Bale scored in the FA Cup for the first time since 2013. He has 4 goals in 13 games at Tottenham
Frank Lampard: I didn't have enough time to take Chelsea to the next level
Ozil will receive 3 million euros in Fenerbahce from July. Lifting - 550 thousand