Hungary

Kiderült, ki lesz az 500 millió dolláros szuperhajó tulajdonosa

A világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos lesz egy épülő, 500 millió dolláros szuperhajó tulajdonosa – derül ki a Bloomberg beszámolójából. A hajóért felelős holland jachtgyártó, az Oceanco szóvívője nem kívánt részletesen nyilatkozni a témával kapcsolatban.

Beszámolók szerint Jeff Bezos jelenleg Hollandiában építteti a világ egyik legnagyobb szuperjachtját, amelynek ára körülbelül 500 millió dollárra tehető. Ez mintegy 150 milliárd forintnak felel meg.

A Bloomberg közlemése szerint a szerkezet 127 méter hosszú lesz, és társul majd hozzá egy helikopter leszállóval felszerelt kisebb támogatóhajó is. A luxusjacht holland gyártója, az Oceanco, nem közölt sok részletet a projekttel kapcsolatban.

A világ leggazdagabb embere, Jeff BezosForrás: Picture-Alliance/AFP/Regina Wagner/Geisler-Fotopress

Ahogy a legtöbb iparágnak, a jachtgyártóknak is volt okuk bőven aggodalomra a tavalyi év során, amikor a koronavírus-járvány miatti kezdeti korlátozások befagyasztották az új megrendeléseket. Nyárra viszont egyértelművé vált, hogy a gazdagok többsége nemhogy pénzt veszített, hanem inkább gyarapította vagyonát a koronavírus ideje alatt. A Boolmberg szerint 1,8 ezer milliárd dollárral nőt a világ leggazdagabbjainak összvagyona.

Így nem meglepő, hogy az elmúlt hónapok alatt a jachtok piaca teljesen felpörgött. Mindemellett a korlátozások idején a hajózás tűnt a legjobb megoldásnak a magán, társadalmilag távolságtartó szabadidős tevékenységek számára.

Football news:

It's great that we have 82 million trainers again, not 82 million virologists. Goretzka about the Interest in the Euro in Germany
Kritsyuk signed a 3-year contract with Gil Vicente
Man City have offered 100 million pounds for Kane and are ready to include their players in the deal. Tottenham vs
Fiorentina has agreed a contract with the coach of La Spezia Italiano
Marchisio said that all the players of the Italian national team should have taken a knee. He later added that there should be freedom of choice
England will do their hair like Foden if they win the Euro
Manchester United are ready to trade Pogba for Varane. Real Madrid want to sell the defender to sign Mbappe or Holand