Hungary

Kiderült miből nem enged Varga Judit – mutatjuk

Az igazságügyi miniszter bejegyzésében hangsúlyozta, hogy Magyarország a kezdetektől nem csinált politikai kérdést az oltóanyagok beszerzéséből.

Kiderült miből nem enged Varga Judit – mutatjuk
Kép:Facebook/Varga Judit

Az Általános Ügyek Tanácsának mai brüsszeli ülésén is központi téma volt az uniós oltási helyzet, de terítékre került a rezsicsökkentés kérdésköre is. Persze erről be is számolt a Facebook oldalán is.

A magyar kormány a kezdetektől hangsúlyozta, hogy az oltás nem politikai kérdés, ezért elutasítottunk minden politikai indíttatású támadást a hatásos és biztonságos oltóanyagokkal szemben.

- írta. 

Majd hozzátette azt is, hogy biztosak voltak abban, hogy úgy tudják a legtöbb emberéletet megmenteni, ha mindent megtesznek azért, hogy a legtöbb vakcina rendelkezésre álljon.

Mikor emberi életek vannak veszélyben nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy politikai alapon válogassunk vakcina és vakcina között.

Magyarország mára első Európában átoltottság tekintetében. Vakcina van, mindenkit képesek vagyunk beoltani, a cél, hogy mihamarabb elérjük az 5 millió oltottat.

A 6 millió lett már csak 5 millió, azonban ez sem tűnik könnyűnek, ugyanis ennyien még nem is regisztráltak az oltásra. 

Ezen kívül világossá tettük hogy nem támogatunk semmilyen kezdeményezést, amely növelné a lakossági energiaárakat. Megvédjük a rezsicsökkentést.

- írta a bejegyzése végére.

Forrás:Facebook
Címlapkép:Facebook/Varga Judit

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it