Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kikapcsolták a gépeket a kórházban, meghalt a 12 éves Archie Battersbee

A fiú április óta volt kómában, az orvosok, valamint a brit legfelső bíróság szerint is volt Archie érdeke, hogy befejezzék a gépi életben tartását, hiszen gyakorlatilag már halott. Anyja azonban hitt abban, hogy fia még felébredhet.

Meghalt a 12 éves brit kisfiú, Archie Battersbee, akit április 7. óta tartottak mesterségesen életben, miután minden bizonnyal egy online kihívás következtében visszafordíthatatlan kárt tett magában. Bár a fiú anyja hosszú jogi csatában küzdött azért, hogy fiát továbbra is életben tartsák, ám az orvosok szerint ez már nem szolgálta volna a gyerek érdekeit, és a legfelsőbb bíróság is a kórháznak adott igazat, így szombaton kikapcsolták a kórházban az életfunkcióit biztosító berendezéseket – írta meg a Sky News. Az anya a kórház előtt állt a döntés végrehajtásakor, és a sajtónak azt mondta, ő a legbüszkébb anya a világon, és a fia egész a végéig harcolt.

Ahogy az esetről szóló cikkünkben is beszámoltunk róla, Archie Battersbee-t az anyja, Hollie Dance eszméletlen állapotban találta 2022. április 7-én az Essex megyei southendi otthonukban. Anyja szerint a fiú a TikTok úgynevezett Blackout Challenge-e miatt vesztette el az eszméletét. A Blackout Challenge, amit beszédes módon fojtogató kihívásnak is neveznek, egy olyan TikTok-trend, amely azt várja el a résztvevőktől, hogy addig tartsák vissza a lélegzetüket vagy fojtogassák magukat, amíg eszméletüket nem vesztik, majd az erről készült videót feltöltik a közösségi platformra. A kihívás roppant veszélyes, hiszen a perceken át tartó oxigénhiány az agy súlyos károsodásával, vagy akár halállal is végződhet, és végződött is – egy július 7-ei lista szerint akkor már hét gyerek halt meg a TikTokon terjedő kihívásban, és félő, hogy a szám még nőni fog.

Megváltás vagy kegyetlenség elengedni azt, aki az orvosok szerint már meghalt?

Négy hónap telt el azóta, hogy Archie Battersbee-re, egy 12 éves angol fiúra eszméletlenül talált rá az anyja az otthonukban, miután az minden bizonnyal egy online kihívás következtében visszafordíthatatlan kárt tett magában. A fiú április 7. óta van kómában, az orvosok, valamint a brit legfelső bíróság szerint is az Archie érdeke, hogy befejezzék a gépi életben tartását, hiszen gyakorlatilag már halott.

Archie április 7-e óta kómában van, az eszméletét nem nyerte vissza, a Royal London Hospital kórház orvosai szerint elhalt az agytörzse, azaz agyhalál állt be nála, ami visszafordíthatatlan, végzetes állapot. A kórház ügyvédjei szerint a mesterséges életben tartás megszakítása a fiú érdeke, azonban szülei ezt nem így gondolták, így hosszú jogi csata kezdődött. Az ügy már kétszer került a legfelső bíróság elé, mindkét esetben az orvosok álláspontjának adtak igazat. A szülők végül az Emberi Jogok Európai Bíróságától is elutasító választ kaptak.

A szülők utolsó kérése az lett volna, hogy Archie ne egy kórházban, hanem egy hospice-házban halhasson meg, de mivel a szállítást kockázatosnak tartották, ezt a kérést is elutasították.