Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kimérette a II. kerület, hogy kié a fa, amely pénteken rádőlt egy autósra

Őrsi Gergely polgármester felszólította az illetékeseket, hogy azonnal végezzék el a faállomány állapotának felmérését.

A Magyar Állam tulajdonában, a MÁV vagyonkezelésében lévő területen állt az a fa, amely péntek este a II. kerületi Nagykovácsi úton rádőlt egy alatta elhaladó autóra, súlyos sérüléseket okozva a benn ülő férfinak – közölte közösségi oldalán Őrsi Gergely, az érintett városrész polgármestere.

Az esetet megörökítette egy másik sofőr fedélzeti kamerája, a videót levetítő RTL Klub pedig több, az ottani fák felügyeletéért potenciálisan illetékes szervezetet is megkeresett az ügyben, de vagy nem válaszoltak, vagy azt közölték, hogy nem az ő kezelésükbe tartozott a növény.

Őrsi Gergely most azt írta: megelégelte azt a rendkívül kínos eljárást, amelyben a közútkezelő és a terület tulajdonosa napokig képes volt egymásra mutogatni, ezért az önkormányzat munkatársaival saját mérést készíttetett. Ennek eredményeképpen azt állapították meg, hogy

mivel a fa az útpadkától 2 méteren belül helyezkedett el, ezért a növényzet karbantartása a Budapest Közút feladata lett volna”.

A polgármester minden érintettet felszólított, hogy azonnali hatállyal végezze el a faállomány állapotának felmérését, és tegyen megfelelő lépéseket a baleset-megelőzés érdekében.

Ha ezek után egyetlen »gazdátlan« fát is találunk az út mentén, akkor ismét mi fogjuk beazonosítani a felelőst, és emlékeztetjük arra, hogy feladata van a fák megóvásában és a közlekedés-biztonság fenntartásában”

– figyelmeztetett.