Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kína állítja, működnek a szankciók: leszoktatta a gyerekeket az online játékokról

Kína korábban heti három órára korlátozta a 18 éven aluliak online játékidejét, most azonban lehet, hogy puhítja a törvényét.

Miután a kínai állami média korábban spirituális ópiumnak nevezte az online játékokat, a kormányzat 2021-ben szigorú szabályozást jelentett be. Először csak azt, hogy este 10 óra után tilos legyen a játék, majd arra is kötelezték a techcégeket, hogy számlálót jelenítsenek meg, ami méri, ki mióta tölti így a szabadidejét.

A kínai kormány ezt megfejelve végül hozott egy törvényt is, amelynek értelmében a szolgáltatóknak heti három órára kell korlátozniuk a 18 éven aluli felhasználók játékidejét. Ez azt jelenti, hogy pénteken, szombaton és vasárnap, valamint egyéb munkaszüneti napokon este 8 és 9 óra között ülhetnek emiatt számítógép elé a gyerekek és fiatalok.

A kínai állami média legfrissebb jelentése szerint a meghozott szankciók működtek, és sikerült megoldani a játékfüggőség jelentette problémát. A bejelentés azt is magával hozhatja, hogy a fent említett háromórás korlátozást enyhíteni fogják – írja az IFLScience.

A kínai kormány szerint a szabályozás a fiatalkorúak mintegy 75 százalékát érintette. A sprituális ópiumnak nevezett online játékokról azt tartják, hogy különböző problémákat, például rövidlátást, mentális problémákat és gyenge koncentrációs képességet eredményezhet. A kutatások ugyanakkor kimutatták, hogy a mértékkel folytatott videójátékozás javíthatja is a kognitív képességeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.