Hungary

Kitört a brit-francia karanténháború

Június 8-ától a Franciaországba érkező brit állampolgároknak 14 napig tartó kötelező önelszigetelésbe kell vonulniuk. Párizs néhány órával az után jelentette be a karantént, hogy Priti Patel brit belügyminiszter ugyanilyen szabályokat jelentett be a szigetorszáégba érkezők számára.

Már meghaladja az ötmilliót a koronavírussal megfertőzöttek száma a világon, és több mint háromszázezren vesztették életüket a betegség miatt, a járvány gazdasági hatásai pedig felbecsülhetetlenek. A járvány terjedése már több országban lassul, több helyen elkezdték enyhíteni a korlátozásokat, Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartson velünk, olvassa cikksorozatunkat.

A BBC szerint a franciák azt is közölték, valamennyi olyan európai állam polgárai ellen karantént vezetnek be a reciprocitás alapján, amely önelszigetelésre utasítja a külföldről érkezőket. Ez jelenleg Nagy-Britannián kívül még Spanyolországra vonatkozik.

A belügyminiszter által részletezett brit szabályok szerint a külföldről érkezőknek be kell jelenteniük, hogy hol fogják tölteni a kéthetes karantént, s ha valaki kijátssza a rendelkezést, akár ezer fontos büntetést is kaphat. London érvelése szerint az intézkedéssel csökkenthető a határon átjutó koronavírus-fertőzések száma.

A karanténkötelezettség nem vonatkozik a kamionsofőrökre, a mezőgazdasági idénymunkásokra, valamint a Covid-19 betegségben szenvedő embereket kezelő orvosokra. Az Írországból érkező utasok ugyancsak mentesülnek az önelszigetelési kötelezettség alól.

Akik nem tudnak maguk gondoskodni önelszigetelési helyről, azokat a brit kormány által kijelölt szállásokon helyezik el.  Az előírásokat három hetenként vizsgálják felül. A légitársaságok szerint a brit szabályok megölik a repülést.  

Football news:

There is a real chance that 50-60 clubs will go bankrupt. The owner of Huddersfield about the consequences of the pandemic
Valverde about the game with Manchester City: we Want to play so that we can go further. Real is ready to do anything for this
Great selection from Roma: KAFU opens up in the box and waits for a pass, but instead Totti and Batistuta score masterpieces
Sabitzer has been exposed to coronavirus in April
In the 90s, the Russian club played in the Finnish championship: the players carried cigarettes, the President went on the field. It ended because of the default
Flick about Holand: it is the first season, so it is too early to compare it with Levandovsky
Felix sprained a knee ligament in training. This is his 3rd injury of the season at Atletico