Hungary

Kórházban marad Eriksen, próbálják megérteni, mi történt vele

Egyelőre megfigyelés alatt tartják, de csütörtöki meccsükön már szeretné személyesen biztatni a csapattársait.

Európa focizik

Egy hónapig a labdarúgásról szól Európa: egy év csúszással a járvány miatt, valamelyest módosult körülmények között, de itt a 2020-as foci-Eb. Ráadásul annyira itt van, hogy négy meccset Budapesten játszanak, a torna 24 csapata között pedig ott van a magyar válogatott is. Kövesse az Eb minden pillanatát, hírét a hvg.hu cikksorozatával.

Ügynöke szerint Christian Eriksen továbbra is kórházban marad, de jó úton van a felépülés felé. „Reggel beszéltem vele. Viccelődött és jó hangulatban volt, jól van” – mondta Martin Schoots még vasárnap a La Gazzetta dello Sportnak.

„Mindannyian azon vagyunk, hogy megértsük, mit történt vele. Ő is ezt szeretné. Az orvosok alaposan kivizsgálják, ez sok időt vesz igénybe” – tette hozzá Schoots.

A 29 éves középpályás a dán-finn Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében esett össze, mindenféle előzmény nélkül. Az orvosi stáb még a pályán újraélesztette, majd a koppenhágai kórházban stabilizálódott az állapota.

„Boldog, mert látta, mennyi szeretet veszi körül. A világ minden tájáról kapott üzeneteket. Ő és a családja mindenkinek köszöni. Christian nem adja fel” – mondta Schoots, miután meglátogatta a játékost, aki idén olasz bajnok lett az Internazionalével.

A menedzser szerint hétfőn és talán még kedden is megfigyelés alatt tartják majd Eriksent, akivel ott van a családja. „Csütörtökön, a belgák elleni találkozón mindenképpen szeretne szurkolni a csapattársainak” – árulta el Martin Schoots.

A dán válogatott orvosa, Morten Boesen egy vasárnapi sajtótájékoztatón arról beszélt: Eriksent a klinikai halál állapotából hozták vissza, miután szívmegállás lépett fel nála. Jelezte: nincsen magyarázatuk arra, hogy miért történt mindez. Már csak azért sem, mert a rajta elvégzett vizsgálatok eredeményei kielégítőek voltak.

Football news:

John Terry has left the coaching staff of Aston Villa
Samuel Eto'o: It was Messi who played with me, not me with him
Ronaldo arrived at the location of Juventus
Everton will compete with Arsenal and Tottenham for Correa from Lazio. He requested a transfer
Ronaldinho: I'm watching Milan, I hope they will continue to progress. I'm waiting for Monza in Serie A
Lautaro Martinez: Messi is the best player in the world. He is a model for everyone, we must learn from him
Manchester United and Real Madrid are close to an agreement on Varane. The defender will be paid 45-55 million euros