Hungary

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

Május vége óta nem találtak ilyen sok magyar koronavírus-fertőzöttet egy nap alatt: 33 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust. A kormány szerdán sárga zónába rakta Spanyolországot, az 500 fő feletti rendezvényeket pedig továbbra sem lehet megtartani. A legújabb intézkedésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatnak. Élőben a kormányinfó.

Cikkünk folyamatosan bővül.

A koronavírus-járvány helyzetértékelésével kezdődött a szerdai kormányülés - kezdte tájékozatóját Gulyás Gergely, aki leszögezte, hogy a helyzet Európa legtöbb országában sajnos romlik. Ezért tették sárga zónába Spanyolországot, amire a számok jelentős növekedése miatt volt szükség.

A kormány szerint Szlovákiába, Ausztriába, Szlovéniába és Horvátországba (és a balti államokba) nagyobb kockázat nélkül lehet utazni, de arra kérnek mindenkit, hogy a többi országba csak fokozott óvatossággal utazzanak a magyarok még akkor is, ha zöld kategóriába esnek.

A rendezvényekről Gulyás annyit mondott, az ültetett koncertek esetében könnyebb a kontaktkutatás, viszont azt is felelős döntésnek tartják, ha valaki még ezeket is lemondja. Az augusztus 20-a tűzijátékot a jelenlegi szabályok szerint ugyan meg lehetett volna rendezni, de úgy gondolták, biztonságosabb, ha nem szervezik meg.

A zenekari támogatásokról is szó esett a kormányülésen. Most a fesztiválszervezők és a könnyűzenei klubok támogatása volt napirenden, a kormány úgy döntött, hogy

az eddigi 5,3 millliárd forintos keretcsomag mellé létrehoznak egy 2 milliárd 120 milliárd forintos keretet is.

Ebből rendezvények szervezését támogatják:

A fesztiválszervezőket is támogatják több száz millió forinttal. A Petőfi Irodalmi Múzeum lesz a pályázat a megvalósítója.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally