Hungary

Koronavírus: nem lesz nagy ünnepi vidámság Európában

Az olaszok kisebb enyhítéssel, a németek a korlátozások meghosszabbításával próbálják kezelni a járványt. Brit tudósok megállapították, a mostani helyzet elkeseríti a fiatalokat.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások karácsony előtti enyhítésére készülnek Olaszországban, a kiemelten járványveszélyes Lombardia tartomány kormányzója szerint december első napjaiban enyhíthetik az intézkedéseket, mert húsz hét után először a járványgörbe lefele ível - írja az MTI.

Törökországban az utóbbi nap folyamán 28 351 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust. A török egészségügyi tárca csaknem négy hónapja, július 29. óta nem ismertette a fertőzöttek napi számát. A minisztérium július 29-től a jelentéseiben a napi esetszám helyett a napi betegszám megfogalmazást használta, amely alatt a tüneteket mutató regisztrált fertőzöttek napi számát értette.

A francia kórházakban 30 ezer alá csökkent a koronavírus-fertőzés miatt ápoltak száma. A 30 ezres betegszámot november 8-án érték el a francia kórházak, a hónap közepéig több mint 33 ezerre emelkedett a Covid-19 fertőzéssel kezeltek száma, azóta viszont napról napra csökken. Szerdán a 29 944 betegből 4136-an voltak intenzív osztályon, 153-mal kevesebben, mint kedden.

Meghosszabbítják és több ponton szigorítják is a koronavírus-járvány második hulláma miatt Németországban bevezetett korlátozásokat. Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel tíz órán át folytatott tanácskozás után, késő este tartott tájékoztatón elmondta, hogy egyelőre december 20-ig hosszabbítják meg az eredetileg november végéig tervezett korlátozásokat.

Csaknem megkétszereződött a szorongó fiatal felnőttek száma az új típusú koronavírus okozta világjárvány tavaszi hulláma idején - olvasható Nagy-Britannia Bristoli Egyetemének új tanulmányában. A kutatók a kilencvenes évek elején született bristoli fiatalokról készülő, nagylétszámú, hosszú távú, átfogó vizsgálat (Bristol's Children of the 90s) adatait elemezték. Megállapították, hogy a 27-29 évesek körében 13-ról 24 százalékra nőtt a szorongók aránya a tavaszi országos kijárási korlátozások idején, és ez az arány magasabb volt, mint amit a szüleik körében mértek.

Football news:

Ex-Manchester United and Borussia midfielder Kagawa has joined PAOK
Thomas Tuchel: Chelsea will play bravely and in an attacking manner
Zoomers should be provided with exciting tournaments. In the top 5 leagues, there are 1,826 matches, in the Champions League - only 125. Agnelli on the future of football
Gattuso's relationship with De Laurentiis has cooled. An extension of the contract now looks unlikely
Solskjaer on winter transfers: Manchester United have a strong, high-quality squad. I would be surprised if we sign someone
Miranchuk scored against Lazio in the Italian Cup. Atalanta was in the minority, after the goal he was replaced
Pogba on Bruno: It's good to have two players who can create a moment at any time